Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Messimu zazvonil parížsky umieračik. Arabi cítia šancu a pred jeho očami roztočili petrodolárové tango

Keď španielsky magazín Sport konfrontoval s príchodom Messiho aj miestneho ministra športu Abdula Azíz bin Turkího Fajsála, bral to takmer ako hotovú vec. A hovoril nielen o argentínskej superstar, ale rovno o balíčku Messi – Benzema. V Saudskej Arábii totiž túžia aj po kanonierovi Realu Madrid.

„Kluby oficiálne oznámia ich príchod v blízkom čase. Aj španielsky novinár, ktorý má k Messimu viac ako blízko, Guillem Balague, tajuplne naznačil: "Leo už vie, kde bude hrať. A v Barcelone to takmer určite nebude.“

Lionel Messi (vpravo) a Sergio Ramos s deťmi... Foto: Profimedia
Lionel Messi, Sergio Ramos Lionel Messi (vpravo) a Sergio Ramos s deťmi pred rozlúčkovým zápasom v drese PSG.

Saudská Arábia chce v roku 2030 usporiadať majstrovstvá sveta vo futbale. Už dnes však robí všetko pre to, aby jej kandidatúra uspela. Napríklad aj tak, že do miestnych tímov lanári svetové hviezdy. Na zozname síce tróni Messi, ale jeho nasledovníci tiež stoja za povšimnutie. Kanté, Modrič, Firmino, Mané, Busquets…

A tak ďalej. V menoslove je podľa britských zdrojov až dvadsať futbalistov. Na všetko údajne dohliadajú tamojšie politické špičky. Stačí prikývnuť na štedrú ponuku a klub sa nájde.

Anglický rešpektovaný novinár Ben Jacobs píše: "Keď sa dohodne financovanie, hráčovi ponúknu klub alebo rovno zoznam klubov na výber. To znamená, že ak liga chce rásť, hráči by mali byť rozptýlení do viacerých tímov.

To isté platí pre Lionela Messiho. Často počúvame o ponuke Al-Hilal, tá je veru najpravdepodob­nejšia, ale s nákupným boomom by mohol byť ponúknutý aj Al-Nassru, aby hral po boku Cristiana Ronalda."

Lionel Messi s rodinou v Saudskej Arábii Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi si užil zopár chvíľ v Saudskej...

Šťastný Ronaldo

A sme doma. Messi by nebol prvou veľkou rybou v arabskom futbalovom rybníku. Už niekoľko mesiacov v ňom pláva práve Ronaldo, ktorý sa po zimnom svetovom šampionáte v Katare upísal Al-Nassru.

Tridsaťosemročný Portugalčan strelil v šestnástich zápasoch Saudskej Pro League štrnásť gólov. Jeho tím si však neporadil s Al-Ittihadom a ligový titul nezískal. Za majstrom zaostal o päť bodov. Pred pár dňami sa objavili správy, že sa chce vrátiť do Európy.

Rodák z ostrova Madeira podobné špekulácie poprel, naopak, trvá na tom, že zostane tam, kde je, keďže podpísal zmluvu, ktorá platí až do roku 2025.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Po úteku z Manchestru ďalší kolaps. Ronaldo stráca svoje čaro, sezónu skončí bez trofeje

Novinárom doslova povedal: „Som šťastný, chcem tu pokračovať a budem tu pokračovať. Budúcu sezónu budeme ešte lepší. Za posledných šesť mesiacov sme spravili progres, čoskoro vyhráme aj tituly.“

Ronaldo tvrdí, že by bol rád, keby sa Messi – a podľa posledných správ aj Benzema – k nemu pripojili.

„Sú vítaní. Liga sa zlepšuje a momentálne má úžasných zahraničných aj arabských hráčov.“

Slávny Portugalčan však pripustil, že prechod na Blízky východ bol aj preňho nemalou výzvou. Nie všetko šlo tak ľahko, ako si predstavoval.

„Jedným z príkladov je, že v Európe trénujeme viac ráno, ale tu popoludní alebo večer. Počas ramadánu dokonca o desiatej – je to pomerne zvláštne,“ povedal.

Cristiano Ronaldo. Foto: Profimedia
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo.

„Tieto situácie sú však súčasťou zážitku, spomienok. Rád prežívam tieto chvíle, pretože aj tieto situácie ma naučia niečo nové. Moja doterajšia skúsenosť je taká, že fanúšikovia v Saudskej Arábii futbal milujú a užívajú si život. A to je fajn, som tu šťastný,“ doplnil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Lionel Messi