Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Masívne čistky po zbabranej sezóne. Z Chelsea má odísť až 15 futbalistov

Po odchode Romana Abramoviča a nástupe nových majiteľov sa Chelsea pustila do besného nakupovania hráčov. Počas sezóny na nich minula viac ako 600 miliónov eur. Výsledok 12. miesto v Premier League a najhoršie umiestnenie v súťaži za posledných 29 rokov.

31.05.2023 22:00
Mason Mount Foto: ,
Chelsea by za predaj anglického reprezentanta Masona Mounta chcela získať takmer 90 miliónov eur.
debata

Mizerná sezóna v podaní The Blues bude mať podľa britských médií drastické dôsledky. Vedenie Chelsea plánuje počas leta predať futbalistov v hodnote vyše 300 miliónov eur.

V Lige majstrov sa síce Chelsea prebojovala až do štvrťfinále, ale na to si pri ligovom umiestnení nespomenie azda žiaden fanúšik. V Premier League získal klub len 44 bodov a bol bližšie k zostupu (Leicester 34 bodov) ako k účasti v európskych pohárových súťažiach (Aston Villa 61 bodov).

Adam Hrdina Čítajte viac Zmeškané oslavy so Slovanom? Nemrzí, chceme pre Slovensko historický úspech

Dôsledkom tohto hrozivého sumáru sezóny má byť radikálna obmena kádra. Z hosťovania sa do svojich klubov vrátia dvaja hráči: Joao Félix do Atlética Madrid a Denis Zakaria do Juventusu.

Podľa Daily Mail opustí štadión Stamford Bridge aj ďalších 13 futbalistov z 33-členného kádra. Vedenie Chelsea verí, že na prestupovom trhu za nich získa zhruba 325 miliónov eur.

03. Finále Európskej ligy v Budapešti Čítajte viac Sviatok v Maďarsku: Mourinho na love, pýcha Viktora Orbána. Budapešť hostí historický zápas

Predaj sa má týkať aj zvučných mien ako sú Christian Pulisic, Mateo Kovačič a Mason Mounta. Práve za posledného menovaného si sľubujú najviac peňazí – takmer 90 miliónov. Ako možní kupci sa v jeho prípade spomínajú Liverpool, Manchester United a Arsenal.

Zaujímavosťou je, že na spomínanú pätnástku futbalistov minula Chelsea okolo 280 miliónov. Takže ak sa ich plány naplnia, budú v zisku. Každopádne nový tréner klubu, Argentínčan Mauricio Pochettino, sa počas letných mesiacov určite nudiť nebude.

Koľko zarobili slovenské futbalové kluby Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Chelsea FC