Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juventus cúvol, zaplatí státisíce eur. Jedna z európskych súťaží mu neujde

Futbalový klub Juventus Turín sa vyhol ďalšiemu odrátaniu bodov v Serii A, keďže sa dohodol s federálnym súdom Talianskej futbalovej federácie (FIGC) na zaplatení pokuty vo výške 717 000 eur.

30.05.2023 17:17
Italy Soccer Serie A Foto: ,
Futbalisti Juventusu.
debata

Informovala o tom agentúra DPA.

Sankcia sa týka platových manévrov. V roku 2020 Juventus vydal vyhlásenie, v ktorom oznámil, že jeho hráči sa v čase pandémie koronavírusu oficiálne vzdajú štvormesačných platov.

Prokurátori však obvinili klub z toho, že sa tajne dohodol na vyplácaní platov svojim hráčom vo forme bonusov v nasledujúcich sezónach.

Juventus Turín, fanúšikovia Čítajte viac Jeden škandál strieda ďalší. Slávny taliansky klub čelí vážnemu obvineniu, zapletený doň má byť aj legendárny Čech

V utorňajšom vyhlásení FIGC sa uvádza, že podmienkou dohody je, aby sa Juventus neodvolal proti odrátaniu 10 bodov, čo akceptoval.

Klub ich stratil za nezrovnalosti pri prestupoch a v účtovníctve. „Stará dáma“ tak stratila šancu na účasť v Lige majstrov v sezóne 2023/2024. Klesla na 7. miesto, no určite sa v ďalšom ročníku predstaví v európskych súťažiach.

Futbalisti do 20 rokov, nepoužívať Čítajte aj Škrtelov žiak či zverenec trénerského velikána. Toto sú najdrahší mladí Slováci na MS

Výsledok zápasu posledného kola proti Udinese rozhodne, či v Európskej lige alebo v Európskej konferenčnej lige.

FIGC v januári vyhovela žiadosti svojich prokurátorov a pôvodne odobrala klubu 15 bodov. Finančný prokurátor uznal Juventus vinným z viacerých finančných priestupkov, ktoré klubu ušetrili zhruba 90 miliónov eur na platoch hráčov.

Najvyšší taliansky športový súd však v apríli zrušil Juventusu trest a prípad poslal späť odvolaciemu orgánu FIGC. Ten však potom uvalil sankciu, tentokrát desaťbodovú.

Najkrajšie fotografie v histórii futbalu Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach uvidíte skvosty z...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín