Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Taliansku: Kričali, že som cigán. Kvôli rasovým urážkam prerušili zápas Serie A

Rasové urážky na európskych štadiónoch sú na týždennom poriadku. Predchádzajúci víkend si Vinicius Jr. vypočul, že je opica. V sobotu si vypočul rasové urážky aj chorvátsky tréner talianskeho AC Turín Ivan Jurič.

28.05.2023 10:45
Ivan Jurič. Foto:
Ivan Jurič.
debata (8)

V predposlednom kole zaznamenal Jurič s Turínom jednoznačné víťazstvo na pôde Spezie 4:0. Domáci tím táto prehra odsunula do pásma zostupu, čo neuniesli fanúšikovia na tribúnach.

Počas prvého polčasu bolo stretnutie na dve minúty prerušené pre rasistické výpady priaznivcov Spezie smerujúce na trénera Juriča.

Slovakia United States Soccer U20 Čítajte viac Mladým Slovákom stúpli šance na postup. Ich osud majú v rukách Honduras a Tunisko

Chorvát sa okamžite obrátil na rozhodcu, ktorý zápas prerušil. Následne zasiahol aj organizátor a hlásateľ pripomenul priaznivcom pravidlá proti rasizmu a urážlivému skandovaniu na tribúnach.

Nevhodnému správaniu sa Jurič venoval aj na pozápasovej tlačovej konferencií. „Smerovali na mňa urážky. Povedali mi, že som cigán. Nie je to ľahké, keď počujete, že ste cigán, opica, černoch… hovorím všeobecne. Ak kričia ‚klaun‘, to je v poriadku,“ uviedol Jurič.

04_Messi a Ronaldo Čítajte viac Messi predbehol Ronalda a prekonal rekord. PSG vďaka nemu získal titul

Nepríjemná skúsenosť ho očividne rozladila. Vysvetlil, že dlhé minúty sa na správanie ľudí snažil nereagovať. Ale v istom momente už nevydržal a musel situáciu riešiť.

Okrem Viniciusa Jr. zažil nedávno v Taliansku podobné urážky aj srbský reprezentant Dušan Vlahović počas zápasu jeho Juventusu na pôde Atalanty.

Najdrahší futbalisti + najcennejší Slováci a Čech Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Za najdrahších futbalistov sveta aj naďalej...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #Ivan Jurič #AC Turín