Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magický večer v Manchestri. United si vybojovali Ligu majstrov a zahanbili Chelsea

Futbalisti Manchestru United sa po ročnej odmlke opäť predstavia medzi európskou klubovou smotánkou. Rozhodlo o tom jednoznačné víťazstvo červených diablov v dohrávke 32. kole Premier League nad Chelsea FC 4:1.

25.05.2023 23:01 , aktualizované: 23:10
Britain Soccer Premier League Foto: ,
Radosť futbalistov Manchestru United po druhom góle v bránke Chelsea z kopačky Antonyho Martiana (vpravo).
debata

Vďaka nemu si futbalisti z Old Traffordu zaistili umiestnenie v najlepšej štvorke domácej súťaže a tým pádom aj miestenku v budúcom ročníku Ligy majstrov.

Už v 6. minúte skóroval Casemiro, ktorý premenil center Christiana Eriksena z priameho kopu. Hostia mali ofenzívnu snahu, problém bola nevýrazná koncovka a nepresné prihrávky.

maradona, hamšík, neapol Čítajte viac Priamo z Neapola: Hamšík má špeciálny kútik. Dočkal sa pocty, akú nemá inde na svete

Krátko pred polhodinou hry sa v súboji s Trevohom Chalobahom zranil domáci Antony a ihrisko opustil na nosidlách. Jeho tím zvýšil do prestávky na 2:0 zásluhou Anthonyho Martiala a druhé dejstvo začal intenzívnou útočnou aktivitou.

Na 4:0 zvýšili Bruno Fernandes a Marcus Rashford, prehru hostí zmiernil striedajúci Joao Felix po sólovej akcii z vlastnej polovice.

Adrián Chovan Čítajte viac Takýto vlastenec ste ešte nevideli. Súperovi Slovana z pohárovej Európy sa smeje celá krajina

Tím pod vedením Erika ten Haga tak dokázal napraviť dojem z konca minulej a začiatku prebiehajúcej sezóny. V sobotu 3. júna ho navyše čaká finále Pohára FA proti Manchestru City.

V záverečnom kole ligy už len na diaľku zabojuje o tretie miesto s Newcastlom United. O poslednú miestenku do futbalovej Európy sa pobijú Aston Villa, Tottenham a Brentford.

dohrávka 32. kola – sumár:
Manchester United – FC Chelsea 4:1 (2:0)
Góly: 6. Casemiro, 45.+5. Martial, 73. Fernandes (z 11 m), 78. Rashford – 89. Felix

Koľko zarobili slovenské futbalové kluby Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #Chelsea FC