Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Newcastle si po dvoch desaťročiach zahrá Ligu majstrov. Príde Neymar?

Futbalisti Newcastlu United sa po 20 rokoch opäť predstavia v Lige majstrov.

23.05.2023 09:57
Jásir al-Rumajján Foto: ,
Šéf Newcastlu United Jásir al-Rumajján počas zápasu s Leicestrom.
debata

Miestenku v prestížnej súťaži si definitívne zabezpečili vďaka bezgólovej domácej remíze s Leicestrom City v 37. kole Premier League. Pred záverečným zápasom sezóny na pôde Chelsea majú pred piatym Liverpoolom v tabuľke najvyššej anglickej súťaže štvorbodový náskok.

Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel v dueli s Leicestrom na lavičke Newcastlu, prednosť opäť dostal Nick Pope.

Italy Soccer Italian Cup Čítajte aj Ďalšia rana pre turínsky Juventus. Prišiel o 10 bodov, sen o Lige majstrov má trhliny

„Straky“ mali počas celého zápasu územnú prevahu a vypracovali si množstvo vyložených šancí, hostí viackrát zachránila žrď. Po zápase vypukli na tribúnach St. James Parku veľké oslavy, fanúšikovia skandovali meno trénera Eddieho Howea, ktorý absolvoval s hráčmi oslavné kolo a mávali transparentmi s jeho podobizňou.

"Je to nádherný večer, cítim obrovskú úľavu. Pred začiatkom sezóny sme v kútiku duše snívali o účasti v európskych klubových súťažiach, no nečakali sme, že by sme mohli skončiť v prvej štvorke.

V minulej sezóne sme sa zachraňovali a za hlavný cieľ sme si dali skonsolidovať mužstvo. Celý tím si zaslúži obrovský kompliment, chalani boli neskutoční," uviedol Howe pre akreditované médiá.

03. Neapol titul Čítajte aj Šok v Taliansku: Pripravovalo sa to už dlho, naznačil tréner majstrovského Neapola odchod

Postup do Ligy majstrov označil za kolektívne dielo:

"Hráči museli zvládnuť veľkú fyzickú záťaž. Okrem Premier League bojovali aj v anglickom Ligovom pohári, v ktorom postúpili až do finále.

Počínali si naozaj bravúrne, obdivuhodne to zvládli aj mentálne. Tvrdo pracovali a postup medzi európsku smotánku je sladkou odmenou za všetku tu drinu."

Newcastle je tretí o bod pred Manchestrom United, ktorý má zápas k dobru. V súvislosti s Newcastlom sa prirodzene spomínajú mená nových posíl. Jedným z nich je Brazílčan Neymar, Parížania sa vraj hráča s gigantickým platom chcú zbaviť. Možnosťou je tiež jeho hosťovanie.

Fiorentina, Bazilej Čítajte aj Premožiteľ Slovana bol sekundy od rozstrelu, keď udrel Barák. Fiorentinu poslal do boja o trofej

Leicester je prvý pod čiarou zostupu na 18. mieste a záchranu už nemá vo svojich rukách. V záverečnom kole privíta West Ham a zachrániť sa môže už iba na úkor Evertonu, ktorý má o dva body viac a na záver súťaže bude hostiť Bournemouth.

"Chceli sme, aby sme aj pred záverečným kolom mali šancu na záchranu, čo sa nám podarilo. O tom, že v Newcastli sme sa sústredili vyložene na obranu, sa nechcem baviť, účel svätil prostriedky.

Teraz nám nezostáva nič iné, ako zdolať West Ham a čakať na zakopnutie Evertonu," povedal dočasný tréner Leicestru Dean Smith.

Najdrahší futbalisti + najcennejší Slováci a Čech Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Za najdrahších futbalistov sveta aj naďalej...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Newcastle United #Martin Dúbravka