Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Analýza Messiho návratu do Barcelony. Katalánci si v prípade podpisu môžu mädliť ruky

Katalánsky veľkoklub FC Barcelona si nechal vypracovať ekonomickú správu aby zistil, aký dopad by mal návrat Lionela Messiho na financie tímu z Nou Campu.

22.05.2023 10:30
5. Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Španielsky portál sport.es sa dostal k údajom z tejto analýzy a vyplýva z nich, že Messi by pre Barcelonu znamenal významnú ekonomickú injekciu. Len predaj dresov s jeho menom by znamenal ročný príjem 230 miliónov eur.

A výhody by neboli iba ekonomické, ale aj športové. Samotný tréner Barcelony a Messiho bývalý spoluhráč Xavi Hernández sa viackrát vyjadril, že len málo hráčov dokáže zaručiť taký ofenzívny potenciál, ako Messi.

Spain Soccer La Liga Čítajte viac Opica, opica, opica! Hviezda Realu Madrid obeťou urážok: Španielsko je krajina rasistov

Podľa štúdie by okrem rastu objemu peňazí z predaja dresov stúpli aj príjmy od nových sponzorov, ktoré by mali priniesť 150 miliónov eur ročne.

Ďalším aspektom sú tržby z predaja vstupeniek. Barcelona sa však kvôli modernizácii Nou Campu presťahuje dočasne na menší štadión Montjuic. No Messiho návrat by mohol byť pre priaznivcov extra motiváciou, aby tam neostalo voľné ani jedno sedadlo.

SR futbal o titul 9. kolo Banská Bystrica Slovan BBX Čítajte viac Weiss už myslí na budúcnosť: Je tu veľa roboty. Slovan musí urobiť rázny rez v kádri, niektorí hráči tu nemajú čo robiť

Štúdia vyčíslila, že čistý prínos Messiho návratu pre Barcelonu by bol minimálne 100 miliónov eur. Podľa informácii španielskych médií by mohol Argentínčan ročne zarobiť 25 miliónov eur.

Slovák s hviezdami: jedenástka 34. kola La Ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
V jednej zostave s top svetovými hviezdami?...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi