Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opica, opica, opica! Hviezda Realu Madrid obeťou urážok: Španielsko je krajina rasistov

Španielska futbalová La Liga má problém s rasizmom. Po nedeľnom zápase Valencie s Realom Madrid (1:0) to povedal tréner bieleho baletu Carlo Ancelotti. Obeťou rasistických urážok bol v zápase hviezdny stredopoliar Realu, Brazílčan Vinicius Jr.

22.05.2023 07:15
Spain Soccer La Liga Foto: ,
Podráždený Vinicius Jr. s trénerom Carlom Ancelottim počas zápasu vo Valencii.
debata (16)

Celé stretnutie sa hralo v napätej atmosfére a Ancelotti na pozápasovej tlačovke potvrdil, že Vinicius bol viackrát terčom rasizmu zo strany domácich priaznivcov.

Všetko vyvrcholilo v nadstavenom čase, keď dostal Brazílčan v drese Realu červenú kartu po údere do Huga Duru. „Po červenej karte na neho celý štadión kričal: Opica, opica, opica. Som z toho veľmi smutný,“ cituje slová Ancelottiho L'Equipe.

El Salvador Soccer Stampede Čítajte viac Tragédia na futbalovom zápase veľkých rivalov. V tlačenici zahynulo dvanásť ľudí a vyše sto sa zranilo

Brazílsky útočník sa počas celého zápasu sťažoval na rasistické urážky z tribún a televízne kamery ho v jednom momente zachytili, ako svojej lavičke povedal, že už nechce hrať.

„Nebolo to po prvýkrát, čo sa mu to stalo. Je to neprijateľné. Vinicius nie je problém, Vinicius je obeť,“ skonštatoval taliansky tréner.

Pár hodín po stretnutí zverejnil Vinicius na Twitteri status, v ktorom bez servítky a rozhorčený napísal, čo si o krajine v ktorej pôsobí od roku 2018 myslí.

SR futbal o titul 9. kolo Banská Bystrica Slovan BBX Čítajte viac Weiss už myslí na budúcnosť: Je tu veľa roboty. Slovan musí urobiť rázny rez v kádri, niektorí hráči tu nemajú čo robiť

„Nebolo to prvý raz, ani druhý, ani tretí. Rasizmus je v La Lige normálny,“ uviedol Vinicius Junior. Podľa nech súťaž v krajine, kde pôsobil Ronaldinho, Ronaldo či Messi dnes patrí rasistom.

„Krásny národ, ktorý ma privítal a ktorý milujem, ale ktorý súhlasil s exportom imidžu rasistickej krajiny do sveta,“ dodal v statuse Brazílčan.

Tragédia na futbalovom zápase v Salvádore Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Zranenú fanynku odnášajú z plochy.
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #rasizmus #la liga #Vinícius Junior