Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal šokujúco zakopol, v Manchestri vypukla eufória. City získali tretí titul v rade a deviaty v histórii

Futbalisti Manchestru City obhájili titul v anglickej Premier League. Definitívne o tom rozhodla sobotňajšia prehra druhého Arsenalu Londýn na pôde Nottinghamu Forest 0:1. "Gunners" strácajú na lídra štyri body a majú pred sebou už len jeden duel, City čakajú ešte tri stretnutia.

20.05.2023 19:26 , aktualizované: 20:41
Britain Soccer Premier League Foto:
Arsenal stratil šancu na titul, hráči po prehre s Nottinghamom plakali.
debata

Nottingham rozhodol v 19. minúte po rýchlom brejku. Morgan Gibbs-White získal loptu na strede ihriska, potiahol ju dopredu a prihral do šestnástky Taiwovi Awoniyimu, ktorý tiesnený prehodil brankára.

Arsenal mal až 82% držanie lopty a jedenásť striel, no len tri smerovali medzi tri žrde a vyrovnať sa mu už nepodarilo.

Manchester City tak získal tretí titul po sebe a deviaty v histórii. Výhra Nottingham zároveň znamená, že klub sa definitívne zachránil v najvyššej súťaži.

Futbalisti Liverpoolu ukončili v Premier League sériu siedmich triumfov v sérii. V sobotňajšom zápase 37. kola Premier League remizovali doma s Aston Villou 1:1.

Za hostí skóroval v 27. minúte Jacob Ramsey. Až v 90. minúte vyrovnal striedajúci Roberto Firmino a zachoval „The Reds“ aspoň teoretickú šancu na účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov.

Aston Villa vstúpila do stretnutia lepšie. V 22. min mohol otvoriť skóre Ollie Watkins, no nepremenil penaltu. „Bordovo-belasých“ to však nezlomilo a pokračovali v aktivite.

Video
Zdroj: TV Pravda

Tú pretavili v gól už o päť minút, keď si v preplnenej šestnástke našiel Ramsey center Douglasa Luiza a poslal loptu do siete.

Liverpool po zmene strán tlačil a výsledkom bol gól Firmina po centri Mohamameda Salaha. Brazílčanovi pritom končí v klube kontrakt, presadil sa tak vo svojom poslednom zápase na Anfield Road.

Liverpool ukončí sezónu zápasom v Southamptone. Manchester United vyhral na pôde Bournemouthu gólom Casemira a na štvrtom mieste má trojbodový náskok pred Liverpoolom.

SR Futbal FL 4.kolo Skupina Titul DAC Slovan TTX Čítajte viac Nevylúčil Řepku, nevidel zlomenú nohu. Kariéru mu zachránil jeden hlas. VAR? Niektorí hráči s ním vedia vybabrať

Slovenský gólman Marek Rodák sledoval z lavičky remízu Fulhamu proti Crystal Palace 2:2. O záchranu bojujúci Everton vydoloval aspoň bod z ihriska Wolverhamptonu.

V desiatej minúte nadstavenia druhého polčasu sa o to postaral kolumbijský obranca Yerri Mina.

Hráči Tottenhamu si opäť skomplikovali cestu do európskych súťaží pre budúcu sezónu. V súboji londýnskych tímov prehrali doma s Brentfordom 1:3.

Dva góly hostí dal kamerunský útočník Bryan Mbeumo. „Kohúti“ prehrali piatykrát z uplynulých siedmich stretnutí.

Premier League – 37. kolo:

Nottingham Forest – FC Arsenal 1:0 (1:0)

Gól: 19. Awoniyi

AFC Bournemouth – Manchester United 0:1 (0:1)

Gól: 9. Casemiro

FC Fulham – Crystal Palace 2:2 (1:1)

Góly: 45.+5. a 61. Mitrovič (prvý z 11 m) – 34. Edouard, 83. Ward

/M. Rodák (Fulham) sedel na lavičke/

FC Liverpool – Aston Villa 1:1 (0:1)

Góly: 90. Firmino – 27. Ramsey

Wolverhampton Wanderers – FC Everton 1:1 (1:0)

Góly: 34. Hwang – 90.+10. Mina

Tottenham Hotspur – FC Brentford 1:3 (1:0)

Góly: 8. Kane – 50. a 62. Mbeumo, 88. Wissa

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League