Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Americká MLS zverejnila platy hráčov. Koľko zarobia v zámorí Slováci Rusnák a Greguš?

Hráčska organizácia americkej futbalovej Major League Soccer ukázala, tak ako každý rok, platy všetkých hráčov v súťaži. Pôsobia v nej aj dvaja Slováci - Albert Rusnák a Ján Greguš.

17.05.2023 22:20
Albert Rusnák Foto:
Albert Rusnák v drese Seattlu Sounders.
debata

Rusnák patrí medzi štyridsať najlepších hráčov v MLS s ročný základným platom 1,8 milióna dolárov. Pre zaujímavosť v tomto smere je v tíme Seattle Sounders tretí v poradí.

V porovnaní so Slovákom si na výplatnej páske nájdu v klube vyššiu sumu už len Nicolás Lodeiro (2,64 milióna) a Raúl Ruidíaz.

2017 Neymar Čítajte viac Najdrahší hráč sveta na odchode z Paríža. Neymara chce klub z Premier League, cena rapídne klesla

Oveľa menšie peniaze zarobí za veľkou mlákou stredopoliar Nashvillu SC Greguš a to 240-tisíc dolárov. V jeho tíme to nestačí ani na desiatku najlepších.

Len traja futbalisti v MLS si v roku 2023 zarobia viac ako sedem miliónov dolárov. Suverénnou jednotkou je švajčiarsky reprezentant Xherdan Shaqiri s platom 8,15 milióna dolárov.

Za ním nasleduje bývalá hviezda SSC Neapol a talianskej reprezentácie Lorenzo Insigne (7,5 milióna) a tretí je niekdajší útočník Manchestru United – Mexičan Javier Hernández (7,44 milióna).

Platy trénerov slovenskej futbalovej reprezentácie Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Slovenský tréner storočia Jozef Vengloš viedol...
debata chyba
Viac na túto tému: #Albert Rusnák #Ján Greguš #Major League Soccer