Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechceme od vás jazdu na Pride vozoch! Reprezentant dostal za odmietnutie dúhového dresu pokutu

Egyptský futbalista Mostafa Mohamed z francúzskeho klubu FC Nantes dostal od svojho zamestnávateľa finančnú pokutu v neurčenej výške za to, že odmietol nastúpiť v nedeľňajšom zápase Ligue 1 proti FC Toulouse (0:0).

16.05.2023 14:38
Lionel Messi Foto:
V dresoch s dúhovým motívnom nastúpili cez víkend aj hviezdy PSG Lionel Messi and Kylian Mbappé.
debata (13)

Hráči v ňom nosili dresy s dúhovým motívom na čísle, ktorým všetky tímy súťaže počas víkendu vyjadrili protest proti diskriminácii homosexuálov. Klub nepotvrdil, či 23-násobný reprezentant nechcel hrať z tohto dôvodu.

FC Nantes venuje peniaze z pokuty charitatívnej organizácii SOS HOMOPHOBIA.

„V prvom rade chceme zopakovať, že sme oddaní boju proti homofóbii. Mostafa Mohamed odmietol hrať v zápase proti Toulouse z osobných dôvodov, a preto sme sa rozhodli potrestať ho pokutou. Naďalej budeme bojovať proti všetkým formám diskriminácie, tak ako doposiaľ,“ uviedol klub v oficiálnom stanovisku.

Stuart Milk Čítajte aj Dúhový dres si neobliekol, oháňal sa vierou. Člen prestížneho klubu potom klamal novinárom

Tréner FC Toulouse vynechal zo zostavy na spomenuté stretnutie marockého útočníka Zakariu Aboukhlala práve preto, lebo odmietol nosiť dres s dúhovým číslom.

"V prvom rade chcem zdôrazniť, že si ctím každého jednotlivca bez ohľadu na jeho osobné názory, rod, náboženstvo či pozadie. Rešpekt je hodnota, ktorú si veľmi vážim.

Prenáša sa na iných ľudí, no zahŕňa aj rešpektovanie toho, čomu verím ja. A ja teda neverím, že som tá najvhodnejšia osoba na účasť v tejto kampani," napísal 23-ročný holandský rodák na svojom twitteri.

757120429 Čítajte aj Českým futbalom otriasa incident. Šéf klubu vtrhol po zápase do šatne rozhodcov, vulgárne im nadával

Všetci účastníci dvoch najvyšších futbalových súťaží vo Francúzsku sa počas uplynulého víkendu zúčastnili na kampani zameranej na boj proti homofóbii tým, že ich hráči nosili dresy s číslami vo farbách dúhy. Akcia sa uskutočnila v tretej sezóne za sebou.

Yoann Lemaire, prezident asociácie Foot Ensemble bojujúcej proti diskriminácii vo futbale, na margo odmietavých postojov pre L'Équipe povedal: „Nežiadame vás o jazdu na (alegorických) vozoch na Pride. Žiadame vás len, aby ste prejavili solidaritu v boji proti homofóbii.“

Najdrahší futbalisti + najcennejší Slováci a Čech Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Za najdrahších futbalistov sveta aj naďalej...
Načítavajú sa športové výsledky...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #dúhový pride #Ligue 1 #Mostafa Mohamed