Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Českým futbalom otriasa incident. Šéf klubu vtrhol po zápase do šatne rozhodcov, vulgárne im nadával

Generálny manažér futbalistov Zlína Zdeněk Grygera si neudržal nervy na uzde. Po víkendovej prehre na ihrisku Teplíc 1:2 mal ťažké srdce na rozhodcov.

16.05.2023 13:29
757120429 Foto: ,
Zdeněk Grygera (druhý sprava) komunikuje s rozhodcami.
debata (2)

Najskôr mal vojsť do ich šatne, kde im nadával a neskôr sa údajne snažil dostať aj do vozidla, v ktorom bola réžia systému VAR.

Dôvodom hnevu mal byť podľa portálu idnes neuznaný gól Libora Kozáka, ktorý podľa rozhodcov zahral rukou.

Zakaria Aboukhlal Čítajte viac Odmietol si obliecť dres s dúhovým číslom, nenastúpil na zápas. Nehodím sa na túto kampaň, obhajoval sa

„Po potvrdení zápisu o stretnutí vedúcimi oboch tímov otvoril dvere do kabíny rozhodcov pán Grygera Zdeněk, generálny manažér FC TRINITY Zlín,“ uviedol do zápisu o stretnutí hlavní rozhodca Lukáš Nehasil.

„Následne smerom k rozhodcom povedal: ‚To ste pos…, pred tým gólom to žiadna ruka nedola, idem na VAR.‘ Dvere kabíny následne zatvoril a odišiel.“

Do vozidla videorozhodcov sa potom podľa zápisu ďalej snažila dostať „neznáma osoba“. „Nebuďte po… a vylezte von,“ malo sa z vonku ozývať.

Hovorkyňa zlínskeho klubu Zuzana Molková v pondelok pre idnes uviedla: „Vyjadrovať sa chceme, nie však k incidentu pána Grygeru, ale k pánom rozhodcom, ktorí hrubo poškodili tento zápas.“

Vladimír Weiss Čítajte viac Či Weiss zostane trénerom Slovana? Má silné väzby s Kmotríkom, ale v tomto je Vlado nevyspytateľný

Klub neskôr vydal ostré vyhlásenie, v ktorom potvrdil i oficiálnu sťažnosť na komisiu rozhodcov.

„Zápas bol podľa nášho názoru bezprecedentným spôsobom ovplyvnený zo strany hlavného rozhodcu a VAR,“ reagoval Grygera na webe Zlína.

„Po zápase sme mali možnosť pozrieť si konkrétne sporné rozhodnutia. Sme presvedčení, že náš klub bol rozhodcami vážne poškodený,“ píše sa v stanovisku.

Grygerovi hrozí od disciplinárky pokuta až do výšky 50-tisíc českých korún a zákaz činnosti na tri mesiace.

Škandál v La Lige. Ultras zmarili oslavy Barcelony Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Barcelony oslavujú zisk...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeněk Grygera