Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messiho prestup je hotová vec, píše renomovaná agentúra, jeho otec to poprel. Modrič arabské peniaze odmietol

Otec argentínskeho futbalistu Lionela Messiho poprel informácie o údajnom prestupe svojho syna do nemenovaného saudskoarabského klubu.

09.05.2023 12:00 , aktualizované: 19:05
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi s manželkou Antonelou prichádzajú na Laureus World Sports Awards 2022.
debata (1)

Jorge Messi dodal, že žiadne rozhodnutie nepadne do 3. júna, keď odohrá Paríž Saint-Germain záverečný zápas v sezóne proti Clermontu.

„Klebety sú tu vždy a mnohé obsahujú Lionelovo meno. Môžem vás však uistiť, že pravda je len jedna – dohodnuté nie je nič s nikým. Ani ústne, ani podpísané, ani odsúhlasené a nič nebude do konca sezóny,“ citovala Jorgeho Messiho agentúra AP.

najdrahší futbalisti Čítajte aj Dnes už sú drahší ako Ronaldo či Messi. Za dvoch Slovákov zaplatíte aj viac ako za top Čecha

O argentínskeho útočníka má záujem aj americký Inter Miami či Barcelona, s ktorou získal väčšinu úspechov a v roku 2021 ju opustil po vyše dvoch dekádach.

Jeho možný príchod už otvorene privítal aj tréner Kataláncov Xavi Hernandez – Messi vsietil za tím 672 gólov a štyrikrát s ním triumfoval v Lige majstrov.

„Messiho prestup je hotová vec. Budúcu sezónu bude hrať v Saudskej Arábii. Kontrakt je výnimočný. Je ohromný. Už na ňom finalizujeme iba drobné detaily,“ uviedol skôr v utorok pre AFP zdroj pod podmienkou anonymity a bez udania názvu klubu, v ktorom bude Messi pôsobiť.

Lionel Messi Čítajte aj Messi sa ospravedlnil klubu za svoju cestu do Saudskej Arábie

Jeho súčasný zamestnávateľ Paríž St.-Germain v reakcii iba sucho konštatoval, že s hráčom má platný kontrakt do 30. júna tohto roka.

PSG minulý týždeň Messiho dočasne suspendoval za to, že bez povolenia klubu odcestoval do Saudskej Arábie. Argentínčan sa neskôr za svoje správanie ospravedlnil vedeniu klubu i fanúšikom.

V tejto ligovej sezóne má na konte 15 gólov a rovnaký počet asistencií, ktorých má najviac v najvyššej francúzskej súťaži.

Wayne Rooney Čítajte aj Éra Messiho a Ronalda sa skončila, tvrdí Rooney. Menoval najlepšieho hráča súčasnosti

Podľa niektorých médií by mal 35-ročný Messi hrať v Saudskej Arábii za klub Al Hilal a mal by mať príjem vo výške minimálne 500 miliónov eur.

V Rijáde pôsobí aj Cristiano Ronaldo, ktorý prišiel v polovici tejto sezóny do tímu Al Nassr. Prítomnosť oboch hviezdnych hráčov by prilákala ešte väčšiu pozornosť na najvyššiu súťaž v Saudskej Arábii, ktorá bude v decembri organizovať svoje prvé majstrovstvá sveta klubov.

Lionel Messi s rodinou v Saudskej Arábii Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi si užil zopár chvíľ v Saudskej...

Modrič bude pokračovať v Reale Madrid

Chorvátsky futbalový stredopoliar Luka Modrič bude pokračovať v Reale Madrid aj v budúcej sezóne 2023/2024.

Ako uvádza web denníka Marca, skúsený záložník, ktorý tento rok oslávi už 38. narodeniny, čoskoro podpíše s „bielym baletom“ novú zmluvu do 30. júna 2024.

Luka Modrič (vpredu) z Realu Madrid v súboji so... Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Španielsko Futbal pohár 1/2 Real Barcelona Luka Modrič (vpredu) z Realu Madrid v súboji so Sergiom Busquetsom z Barcelony.

Najlepší hráč sveta v roku 2018 dal prednosť ďalšej sezóne v Reale pred lukratívnejšími ponukami z arabského sveta. Ako píše Marca, Modričov nový kontrakt bude veľmi podobný tomu, ktorý podpísal pred rokom na aktuálny ročník 2022/2023.

Modrič sa tak stane historicky druhým najstarším hráčom v drese Realu Madrid. Starší bol v minulosti iba Ferenc Puskás, ktorý za „Los Blancos“ hral vo veku 39 rokov a 36 dní. Aby Modrič prekonal tento zápis, musel by o rok predĺžiť kontrakt aj pre sezónu 2024/2025.

Spain Soccer Copa del Rey Final Čítajte aj Pred finále pohára lietali stoličky. Po ňom sa z trofeje tešil Real Madrid

„Modričove rokovania s Realom Madrid sú vždy jednoduché,“ tvrdí Marca a poukazuje na skutočnosť, že chorvátsky legionár nemá prehnané finančné očakávania a viac mu záleží na tom, aby bol súčasťou tímu rekordného 14-násobného šampióna Ligy majstrov.

Po tom, ako Modrič dostal štedré ponuky z Blízkeho východu, požiadal prezidenta Realu Florentina Péreza o stretnutie medzi štyrmi očami, aby si rýchlo a efektívne vyriešil svoju futbalovú budúcnosť.

Tomáš Čvančara Čítajte aj Pozitívni na kokaín? Sparta Praha reaguje na drogové obvinenia svojich hráčov

Pérezovi údajne povedal, že nechce arabské milióny a radšej by pokračoval v Reale Madrid. Najvyšší funkcionár klubu mu vraj povedal, že dostane nový ročný kontrakt za rovnakých podmienok ako doteraz.

„Po tomto stretnutí ešte nebol žiadny podpis zmluvy, ale medzi Lukom a prezidentom Realu nie sú žiadne pochybnosti. Čo si povedali, to je sväté,“ skonštatoval denník Marca.

Ivana Knollová je nová "futbalová" superstar Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Ivana Knollová sa už neukazuje iba na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Luka Modrič