Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozitívni na kokaín? Sparta Praha reaguje na drogové obvinenia svojich hráčov

Webový portál ruik.cz v piatok večer zverejnil článok, v ktorom bez dôkazov obvinil futbalistov Sparty Praha Tomáša Čvančaru a Jana Mejdra z problémov s drogami.

06.05.2023 16:47
Tomáš Čvančara Foto:
Jedným zo spomínaných futbalistov v kontroverznom texte bol aj český reprezentačné útočník Tomáš Čvančara.
debata

Trvalo to len zopár hodín, keď Sparta prešla do protiútoku a podá trestné oznámenie. „Tento článok nemá s relevantnou žurnalistikou nič spoločné. Vyvolal však nenávisť a poškodil hráčov aj nás klub,“ cituje iSport.cz riaditeľa komunikácie Sparty Ondřeja Kasíka.

Spomínaný portál napísal, že hromadné testy A-mužstva Sparty na omamné látky mali odhaliť pozitívne výsledky na kokaín v prípade Čvančaru a Mejdra. „Prvý menovaný je naviac zapletený do distribúcie drog a vyšetrovaný políciu,“ napísal web.

Róbert Mak. Čítajte viac Dokonalý prvý dotyk, súperov poslal na párky... Mak skóroval, FC Sydney postúpil

Autor textu, ktorým je bývalý futbalista Slavie David Beňo, neponúkol žiadny konkrétny dôkaz, ktorým by svoje tvrdenia preukázal. Odvolal sa iba na dva nezávislé zdroje z okolia hráčov.

Tento článok však v českom futbale spôsobil zemetrasenie. Medzi fanúšikmi sa z piatka na sobotu neriešilo prakticky nič iné. A to ani po tom, ako bol text po niekoľkých minútach stiahnutý.

Bolo iba otázkou času, kedy začne Sparta svojich futbalistov brániť. Stalo tak v sobotu popoludní. „Reagovať na texty v médiách či na sociálnych sieťach nie je v prípade AC Sparta Praha zvykom, v tomto prípade ide o nutnosť. Prišlo totiž k nenávratnému pokusu o poškodenie klubu a osobných životov hráčov,“ uviedol klub v rozsiahlom vyhlásení.

Highbury Arsenal Čítajte viac Extrémna premena: Bývala to pýcha Arsenalu. Štadión Highbury sa zmenil na nepoznanie

Čvančara aktuálne nie je k dispozícii trénerovi Brianovi Priskemu, keďže je zranený. Obaja hráči takmer okamžite po publikovaní článku dali svojimi postojmi najavo, že nemajú čo skrývať a vyložili karty na stôl.

„Tomáš Čvančara a Jan Mejdr ihneď po zverejnení požiadali klub o absolvovanie testu na prítomnosť omamných látok v organizme. Čvančara ho absolvoval hneď v sobotu s negatívnymi výsledkami,“ vyjadrila sa Sparta s tým, že Mejdr tak urobí po návrate klubu zo zápasu v Olomouci. „Klub nepochybuje o tom, že jeho test bude tiež negatívny.“

Najdrahší futbalisti Dunajskej Stredy a Slovana Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V hre miliónov má navrch obhajca titulu ŠK...
debata chyba
Viac na túto tému: #omamné látky #Sparta Praha #kokaín