Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona zvažuje pre korupčný škandál rázny krok. V hre je aj odchod z La Ligy či účinkovanie v Ázii

Španielsky futbalový klub FC Barcelona si údajne nechal vypracovať štúdiu s cieľom zistiť, či by mohol pôsobiť v súťažiach mimo Európy v prípade, že by ho Európska futbalová únia (UEFA) potrestala zákazom účasti v kontinentálnych pohárových súťažiach. Referuje o tom web španielskeho denníka Marca s odvolaním sa na televíznu stanicu TV3.

03.05.2023 22:23
Joan Laporta Foto:
Súčasný prezident FC Barcelona Joan Laporta všetky obvinenia z korupcie odmieta.
debata

Katalánsky klub v rokoch 2001 až 2018 zaplatil celkovú sumu 7,3 milióna eur na konto spoločnosti Josého Maríu Enríqueza Negreiru.

Ten bol v rokoch 1994 – 2018 člen komisie rozhodcov Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF).

Prokuratúra už v súvislosti s tým skúma možnú korupciu zo strany FC Barcelona, tiež možné podvodné riadenie a falšovanie obchodnej dokumentácie.

14. Lothar Matthäus Čítajte viac Najlepší futbalista súčasnosti? Legendárny Matthäus s menom neotáľal, no našiel pri ňom aj negatívum

FC Barcelona sa obhajuje tvrdením, že uvedené prostriedky platil za vypracovanie posudkov o rozhodcoch, čo je vraj bežná prax.

Ostatné španielske kluby však argument o bežnej praxi odmietajú.

Prípadom sa zaoberá i UEFA, pričom podľa jej pravidiel akýkoľvek dôkaz o zmanipulovaných zápasoch za ostatných 16 rokov by mohol znamenať, že UEFA vylúči FC Barcelona zo svojich súťaží na jeden rok a začne disciplinárne konanie.

Podľa spomenutej katalánskej televízie TV3 jednou z možností pre „blaugranas“ v prípade naplnenia čierneho scenára by bolo hrať priateľské zápasy a druhou zasa pokúsiť sa vstúpiť ako hosťujúci klub do nejakej inej súťaže, čo by Barcelone mohlo priniesť solídne finančné prostriedky.

Petr Čech Čítajte viac S ikonickou helmou chytal vyše desaťročie. Čech sa v Premier League dočkal obrovskej pocty

Klub by tiež údajne mohol zvážiť účinkovanie v nejakej ázijskej lige.

Medzičasom sa tiež objavila správa, že FC Barcelona by tiež mohol zvážiť štart v inej európskej súťaži, ak by mu La Liga zakázala účasť v nej.

V akomkoľvek prípade by budúce kroky FC Barcelona museli odobriť členovia klubu, ktorých je viac ako 140-tisíc.

Finále pohára Trnava vs. Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Od vyrovnania v hodine dvanástej po dominanciu...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #la liga