Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglicko viedol ako tréner iba v jedinom zápase – proti Slovákom, po škandále ho vykopli. Teraz má spasiť potápajúci sa klub

Sam Allardyce je nový tréner futbalistov Leedsu United. Na lavičke nahradil Javiho Graciu. Ten vydržal na svojom poste od februára iba 12 zápasov. Leeds je v tabuľke najvyššej anglickej súťaže na 17. mieste, iba o skóre nad pásmom zostupu.

03.05.2023 13:58
Sam Allardyce Foto: ,
Sam Allardyce.
debata

Allardyce naposledy v Premier League viedol West Bromwich Albion, s ktorým v roku 2021 vypadol do druhej ligy. Stal sa už štvrtým trénerom Leedsu v tejto sezóne.

„Rozhodnutie prijať túto ponuku mi trvalo asi dve sekundy,“ uviedol pre britské médiá nový kormidelník Leedsu. „Bol som šokovaný, že sa v tejto fáze sezóny ešte našlo voľné miesto.“

V minulosti sedel Allardyce aj na lavičke anglickej reprezentácie v jedinom dueli – 4. septembra 2016 v Trnave proti Slovensku v kvalifikácii MS 2018, v ktorom jeho tím vyhral 1:0 po góle Adama Lallanu v posledných sekundách nadstaveného času.

14. Lothar Matthäus Čítajte viac Najlepší futbalista súčasnosti? Legendárny Matthäus s menom neotáľal, no našiel pri ňom aj negatívum

Hoci so zväzom vtedy podpísal zmluvu na dva roky, na poste trénera Anglicka skončil ešte v tom istom mesiaci po škandále s nekorektným vyjednávaním o hráčskych transferoch.

Natočili ho totiž, keď podnikateľovi radil, ako obísť pravidlá FA pri realizácii prestupu hráča.

Allardyce v minulosti trénersky viedol aj Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham United, Sunderland, či Crystal Palace.

Leeds dostal v apríli až 23 gólov, čo je nový negatívny rekord Premier League v počte inkasovaných gólov za mesiac.

Na víťazstvo čaká päť zápasov. V nedeľu večer skupina fanúšikov vyslovila nedôveru predstavenstvu klubu a aj trénerovi Graciovi.

V klube už predtým oficiálne skončil aj riaditeľ Victor Orta. Hráči Leedsu v snahe upokojiť situáciu vydali vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlnili za nedeľňajší výkon v Bournemouthe (1:4).

Jürgen Klopp Čítajte viac Búrlivákovi na striedačke Liverpoolu praskli nervy, odniesol si to rozhodca. Bol som pod vplyvom emócií a hnevu, vraví Klopp

"Klub môže potvrdiť, že Javi Gracia po 12 zápasoch vo funkcii odchádza. Spolu s ním opúšťajú klub aj jeho spolupracovníci Zigor Aranalde, Mikel Antia a Juan Solla.

Zostávajúce štyri zápasy povedie skúsený tréner Sam Allardyce," uviedol Leeds v stanovisku.

V najbližšom kole sa Leeds predstaví v sobotu na ihrisku o titul bojujúceho Manchestru City, potom ho ešte čakajú súboje s Newcastlom, West Hamom a Tottenhamom.

Súperky Slovenska v Lige národov žien 2023/2024 Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Súperkami slovenských futbalistiek v Lige...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Leeds United #Sam Allardyce