Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Divák zachytil, ako sa do seba pustili hviezdy. Kto vytočil rekordéra Haalanda?

Šláger 33. kola anglickej Premier League ovládli futbalisti Manchestru City, ktorí na domácej pôde zdolali vedúci Arsenal 4:1 a výrazne sa tak priblížili k zisku tretieho titulu za sebou.

27.04.2023 12:07
Erling Haaland Foto: ,
Erling Haaland a Kyle Walker (vľavo) sa tešia z triumfu nad Arsenalom.
debata

Na Londýnčanov síce strácajú v tabuľke dva body, no v ich prospech hrajú dva zápasy k dobru.

Hrdinami „Citizens“ boli Kevin de Bruyne a Erling Haaland, ktorí si dokopy pripísali tri góly a tri asistencie. Belgičan otvoril skóre už v siedmej minúte po presnej strele spoza pokutového územia, pred koncom prvého polčasu zvýšil na 2:0 obranca John Stones.

Britain Soccer Premier League Čítajte aj Večer hrôzy pre Arsenal: Manchester City nedal lídrovi Premier League šancu

Do druhého polčasu vstúpili opäť lepšie domáci, po prihrávke Haalanda sa druhýkrát presadil de Bruyne. Hosťom sa v 86. minúte podarilo znížiť po góle Roba Holdinga, no dominanciu City zaklincoval v nadstavenom čase Haaland na konečných 4:1.

Nórsky útočník strelil už 49. gól v prebiehajúcej sezóne vo všetkých súťažiach. V Premier League strelil 33. gól, ktorým prekonal Mohameda Salaha v modeli súťaže na 38 zápasov. Absolútnymi rekordérmi sú Andy Cole a Alan Shearer, ktorí strelili 34 gólov.

De Bruyne má na konte deväť gólov. Belgický ofenzívny stredopoliar však dokazuje svoju kvalitu prostredníctvom asistencií, ktorých si pripísal už 27.

Brian Priske Čítajte aj Obrat Sparty vzbudil emócie. Tréner Plzne: Toto zapískať v závere nadstaveného času...

„Spojenie medzi Kevinom a Erlingom je mimoriadne výnimočné, pričom dnes sme sa to snažili využiť čo najviac. Erling strieľa góly neustále, či s Kevinom alebo bez neho, ale keď sú spolu, sú naozaj nebezpeční,“ uviedol po zápase tréner domácich Pep Guardiola.

Arsenal mal začiatkom apríla pred súperom osembodový náskok, no po troch remízach za sebou a stredajšej prehre hrajú okolnosti v prospech City. To si môže dovoliť prehrať jedno zo zostávajúcich ligových stretnutí a napriek tomu získa svoj piaty titul za uplynulých šesť sezón.

771979186 Čítajte aj Revolúcia v nemeckom futbale. Klub z druhej ligy chce dávať lístky zadarmo

„Je to v našich rukách. Až do dnešného dňa som za favorita na titul preferoval Arsenal, pretože ak by nás zdolal, mal by to vo svojich rukách. Teraz si už kontrolujeme svoj osud,“ citovala španielskeho kouča agentúra AP. Jeho zverenci ťahajú sériu siedmich víťazstiev v rade v Premier League.

Londýnčania naposledy získali ligový titul v sezóne 2003/2004 ešte za éry Patricka Vieiru či Thierryho Henryho. Na súčasný tím „kanonierov“ sa upieral zrak verejnosti a tento tlak si v uplynulých týždňoch vybral svoju daň.

Wayne Rooney Čítajte aj Éra Messiho a Ronalda sa skončila, tvrdí Rooney. Menoval najlepšieho hráča súčasnosti

"Musíme akceptovať realitu. Je to najlepší spôsob, ako sa pohnúť vpred. Títo hráči si po deväť a pol mesiaci, čo sú tu, zaslúžia veľkú pochvalu.

Stále zostáva odohrať päť zápasov. Za uplynulých 22 rokov som zažil v tejto krajine už veľa vecí. V tejto lige neexistujú dva rovnaké zápasy. Musíme povzbudiť našich hráčov, ktorí dnes večer tvrdo bojovali proti výnimočnému tímu. Ale aj my sme výnimočný tím," vyjadril sa tréner Arsenalu Mikel Arteta.

Po záverečnom hvizde sa medzi hráčmi oboch tímov rozpútala roztržka. Jeden z fanúšikov nakrútil potýčku medzi domácim Benom Whiteom a o hlavu nižším Philom Fodenom. Pri skrumáži pokrikoval na Whita aj Haaland, k hromadnej bitke však nedošlo a po vychladnutí emócií zamierili hráči do kabín.

Pozrite si video:

Futbalisti, ktorí ukončili svoj život predčasne Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Príbehy futbalistov - tak, ako pri všetkých...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #arsenal #manchester city