Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Revolúcia v nemeckom futbale. Klub z druhej ligy chce dávať lístky zadarmo

S priemerom vyše 29-tisíc divákov má nemecký klub Fortuna Düsseldorf druhú najvyššiu priemernú návštevnosť v druhej ligy. Lístky zadarmo by mali v budúcnosti priniesť na štadión ešte viac fanúšikov.

26.04.2023 12:48
771979186 Foto:
Fanúšikovia Fortuny Düsseldorf budú mať od budúcej sezóny dôvod na radosť.
debata (1)

Vstup zadarmo pre všetkých fanúšikov – to by sa v nemeckom futbalom klube malo stať už čoskoro realitou. Šéf Fortuny Düsseldorf Alexander Jobst dal so svojim tímom dokopy koncept pod názvom „Fortuna pre všetkých.“

Náklady spojené so vstupenkami by mali po novom hradiť sponzori klubu. Projekt odštartuje v sezóne 2023/04 a na začiatku by mali byť prvé tri domáce stretnutie zadarmo. Podľa Bildu však existuje veľká šanca, že v prípade úspechu ich bude aj viac.

Amir Hossein Shirchi. Čítajte viac Infarkt priamo v zápase. Mladý futbalista zomrel počas prevozu do nemocnice, mal len 23 rokov

V súčasnosti sa príjmy klubu zo vstupného pohybujú v rozpätí sedem až osem miliónov eur za sezónu. Viacerí potenciálni sponzori sa mali vyjadriť, že ak sa projekt dobre rozbehne, budú mať záujem do neho vstúpiť.

Podľa informácií Bildu klub z Düsseldorfu už podpísal päťročné zmluvy s viacerými špičkovými spoločnosťami. Düsseldorf má v tejto sezóne na štadióne v priemere 29 378 divákov – s kapacitou štadióna 54 600.

Ak bude pilotná sezóna úspešná a neskôr budú všetky domáce zápasy zadarmo, zvýši sa nielen priemer, ale aj predaj suvenírov a občerstvenia, z čoho plynú príjmy pre Fortunu.

Futbalisti, ktorí ukončili svoj život predčasne Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Príbehy futbalistov - tak, ako pri všetkých...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna Düsseldorf #druhá nemecká liga