Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol s Lobotkom uspel aj na horúcej pôde Juventusu. Titul v Serie A je len otázkou dní

Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom zvíťazili v šlágri 31. kola Serie A na ihrisku Juventusu Turín 1:0.

23.04.2023 22:59
Stanislav Lobotka a Adrien Rabiot Foto:
Stanislav Lobotka sa v súboji proti Juventusu v súbojoch často stretával s Francúzom Adrienom Rabiotom.
debata

Neapol má sedem zápasov pred koncom sezóny na čele tabuľky 17-bodový náskok pred Laziom Rím. Lobotka hral do 96. minúty. O definitívnom zisku majstrovského titulu môže najskôr rozhodnúť v 33. kole 2. mája, v ktorom sa predstaví na pôde Udinese.

Ak v predchádzajúcich dueloch nestratí ani bod, definitívne ho získa v 34. kole, keď 7. mája privíta na domácom štadióne Fiorentinu.

SR futbal FL o titul 6. kolo Žilina Slovan ZAX Čítajte viac Boj o titul sa dramatizuje. Dunajská Streda zakopla, Slovan stráca už len bod

V prvom polčase si tímy nevypracovali vážnejšiu gólovú príležitosť a tak bol stav nerozhodný 0:0. Hostia mali prvú veľkú šancu v 71. minúte duelu, keď sa po rohovom kope dostal Victor Osimhen k hlavičke. Nigérijský útočník však poslal loptu priamo do rúk brankára Wojciecha Szczesneho.

Domáci sa predčasne tešili z gólu v 81. minúte. Rýchly protiútok Juventusu zakončil Angel di Maria, no rozhodca ešte skontroloval situáciu na videu. Všimol si nedovolený zákrok Nicola Fagioliho na Lobotku a gól neuznal. Domáci stredopoliar navyše dostal žltú kartu.

Wayne Rooney Čítajte viac Éra Messiho a Ronalda sa skončila, tvrdí Rooney. Menoval najlepšieho hráča súčasnosti

Hráči „Starej dámy“ sa tešili aj na začiatku nadstaveného času, no Federico Chiesa neudržal loptu na ihrisku a ani tento presný zásah Dušana Vlahoviča nebol platný. Hostia rozhodli v 93. minúte zápasu. Eljif Elmas poslal center na Giacama Raspadoriho, ktorý z volejba prekonal Szczesneho. „Partenopei“ majú veľkú šancu, aby získal svoj prvý ligový titul od roku 1990.

Hráci AC Miláno zvíťazili nad US Lecce 2:0. V drese domácich strelil oba góly portugalský útočník Rafael Leao. „Rossoneri“ potvrdili na San Sire pozíciu favorita a zostali na piatom mieste v tabuľke. Hostia sú na 16. priečke.

771291331 Čítajte viac Škandál v zápase so Slovákom Suslovom. Duel ukončil rozhodca už v 18. minúte

Nováčik z Monzy triumfoval nad Fiorentinou 3:2. Domáci prehrávali po 13. minútach už 0:2, no počas zvyšného priebehu sa im podarilo otočiť výsledok. Udinese si poradilo doma s US Cremonese 3:0 a dostalo sa v tabuľke na 9. miesto. Hosťom patrí 19. priečka, ktorá znamená zostup do nižšej súťaže.

Inter Miláno zvíťazil na ihrisku Empoli 3:0. Dvoma gólmi a jednou asistenciou režíroval triumf „nerazzurri“ belgický útočník Romelu Lukaku. V zostave domácich nefiguroval slovenský obranca Milan Škriniar, ktorý sa vo štvrtok podrobil operácii bedrovej chrbtice a čaká ho dlhá pauza.

Serie A – 31. kolo:
Juventus Turín – SSC Neapol 0:1 (0:0)
Gól: 90.+3 Raspadori
/S. Lobotka (Neapol) hral do 96. minúty/

AC Miláno – US Lecce 2:0 (1:0)
Góly: 40. a 74. Leao

AC Monza – AC Fiorentina 3:2 (2:2)
Góly: 26. Biraghi (vlastný), 43. Mota, 59. Pessina (z 11 m) – 8. Kouame, 13. Saponara

Udinese Calcio – US Cremonese 3:0 (3:0)
Góly: 2. Samardžič, 27. Perez, 36. Success

Empoli FC – Inter Miláno 0:3 (0:0)
Góly: 48. a 76. Lukaku, 88. Martinez

Nový automobil Ibrahimoviča, Ferrari Daytona SP3 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zlatan Ibrahimovič sa v sobotu na obed vybral...

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka