Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat do Barcelony ho pripraví o milióny. Koľko Messimu ponúkajú Katalánci?

Kde bude hrať Lionel Messi? Budúcnosť kapitána majstrov sveta z Argentíny je najmä v Španielsku jednou z najdiskutovanejších futbalových tém. A FC Barcelona údajne robí všetko preto, aby sa jej stratený syn po dvoch rokoch vrátil na štadión Camp Nou.

21.04.2023 11:20
2 Messi Foto: ,
Pôsobenie Lionela Messiho v Paríži zrejme nevyšlo Argentínčanovi podľa predstáv.
debata (1)

No v prípade návratu do Barcelony sa musí Messi zmieriť s faktom, že zarobí omnoho menej, ako má v Paríži. Ako informoval španielsky portál sport.es, Katalánci môžu sedemnásobnému najlepšiemu futbalistovi ponúknuť iba štvrtinu z toho, čo zarába vo francúzskej metropole.

Konkrétne: Namiesto aktuálnych 100 miliónov eur v hrubom by sa Messi musel uspokojiť s 25 miliónmi ročne. Tým by sa Argentínčan vo výške platu dostal na úroveň poľského kanoniera Roberta Lewandowského.

SR futbal Čítajte viac Zažil Vitteka aj pád do druhej ligy. Exfutbalista Slovana ochrnul, skončil na vozíčku

Aby však mohla Barcelona vôbec zaregistrovať Messiho ako nového hráča, musela by výrazne znížiť mzdové náklady. Prikazujú jej to pravidlá finančnej fair play a vedenie španielskej najvyššej súťaže La Ligy. Inými slovami, vedenie sa musí byť dohodnúť na znížení platov iných hráčov, alebo niektorých predať.

Podľa sport.ex Barcelona napriek všetkým finančným komplikáciám verí, že má veľkú šancu dostať svoju bývalú superhviezdu späť na štadión Camp Nou. Aj samotný Messi v posledných mesiacoch opakovane naznačil, že si návrat do katalánskeho veľkoklubu vie predstaviť.

Jedenástka najdrahších futbalistov sveta Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V jedenástke najdrahších futbalistov sveta...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #fc barcelona #Paríž St. Germain #Lionel Messi #la liga