Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nová platová politika v Paríži St. Germain. Škriniar bude musieť zabrať

Francúzsky futbalový veľkoklub Paríž St. Germain implementoval nové klauzuly do všetkých zmlúv, ktoré v posledných mesiacoch uzavrel. Týka sa to aj kapitána slovenskej reprezentácie Milana Škriniara.

01.04.2023 17:00
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar má byť v Paríži zaplatený podľa toho, koľko zápasov odohrá.
debata

Podľa Le Parisien súvisia klauzuly s tým, že platy futbalistov PSG budú závisieť od počtu zápasov, v ktorých hráč počas sezóny nastúpi.

Zmenu finančnej politiky do klubu priniesol portugalský poradca Luis Campos po konzultácii s mnohými odborníkmi na prestupovom trhu. Ak by napríklad Škriniar odohral iba polovicu stretnutí v sezóne, zarobil by len 50 percent z dohodnutej čiastky.

Britain Soccer Premier League Čítajte viac Arsenal si udržal náskok. Manchester City v šlágri deklasoval Liverpool

Prvým futbalistom klubu, ktorý podpísal predĺženie zmluvy podľa nových pravidiel, bol taliansky stredopoliar Marco Verratti. Médiá v decembri označili jeho rokovania o kontrakte ako veľmi ťažké.

Talian odvtedy nastúpil v drese PSG na deväť z 15 možných zápasov, čo spôsobili najmä zdravotné problémy. Po novom tak má nárok na 60-percentný podiel z dohodnutého pla­tu.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Dedinský chlapec Lobotka je pripravený hrať za Real Madrid

Le Parisien uviedol, že s rovnakými podmienkami súhlasil aj Škriniar, ktorý si v priebehu januára dohodol letný odchod Paríža St. Germain.

Denník dodáva, že pred započítaním klauzuly zarobí slovenský obranca 10 až 12 miliónov eur ročne. Čiže aj keby odohral iba polovičnú porciu zápasov, zarobí rovnako, ako aktuálne v Interi Miláno.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Preč sú tie časy, keď si Marek Hamšík zarobil v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Ligue 1 #Milan Škriniar