Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší úder pre londýnsky veľkoklub, výkonný riaditeľ dostal celosvetový dištanc. V kauze figuruje aj Nedvěd

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vyhovela žiadosti Talianskej futbalovej federácie (FIGC) a rozšírila zákaz pôsobenia vo futbale pre člena vedenia anglického klubu Tottenham Hotspur Fabia Paraticiho na celosvetový.

29.03.2023 19:41
Fabio Paratici Foto: ,
Fabio Paratici na archívnej snímke.
debata

Paratici pôvodne dostal za účasť na finančnom škandále talianskeho klubu Juventus Turín dištanc na dva roky vo vlasti, no teraz už nemôže zastávať ani funkciu výkonného riaditeľa pre futbal v londýnskom klube.

Vo vedení Juventusu ešte v novembri nastalo „zemetrasenie“, keď z funkcií odstúpili šéf klub Andrea Agnelli, viceprezident Pavel Nedvěd, výkonný riaditeľ Maurizio Arrivabene aj celá správna rada.

Anton Walkes Čítajte aj Tragická správa zo zámoria. Zomrel niekdajší hráč Tottenhamu, mal len 25 rokov

Spomenutí predstavitelia klubu údajne v rokoch 2018 až 2020 nelegálne brali provízie z prestupov hráčov a investorom vykazovali falošné zisky.

FIGC odobrala Turínčanom pred dvomi mesiacmi 15 bodov z tabuľky Serie A 2022/2023 ako trest za finančné machinácie.

Fabio Paratici pracoval v Juventuse ako športový riaditeľ, keď sa prevalila kauza. Okrem neho FIFA rozšírila zákaz činnosti z lokálneho na celoplošný aj ďalším funkcionárom zapleteným do prípadu.

Paratici mal v Tottenhame patriť medzi ľudí, ktorí nájdu náhradu za trénera Antonia Conteho.

Juventus, štadión Čítajte aj Pád v tabuľke a koniec nádejí na titul. Juventusu odobrali 15 bodov, trest spoznal aj Nedvěd

„Budeme bojovať za dosiahnutie našich cieľov až do konca sezóny. Všetci sa musia sústrediť na záver ročníka,“ povedal Paratici po odchode talianskeho kouča.

Medzi kandidátov na uvoľnený post patrí aj bývalý kormidelník Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann. „Kohúti“ stále bojujú o miestenku do skupinovej časti Ligy majstrov 2023/2024.

Predstavitelia Juventusu Turín začiatkom marca vyjadrili nádej, že „stará dáma“ by vďaka procesnej chybe vo vyšetrovaní mohla dostať naspäť odobratých 15 bodov.

Škótsko Futbal ME kval. A Španielsko Čítajte aj Toto nie je futbal! Španieli si pripomenuli Žilinu, za prehru vraj mohla vysoká tráva i špinavosti

Podľa webu denníka Gazzetta dello Sport zástupcom klubu umožnia nahliadnuť do „tajného dokumentu“, čo by následne mohlo viesť k zrušeniu uvalenej sankcie.

Klub plánuje apelovať na to, že sudcovia zainteresovaní v tomto prípade pochybili v kľúčovej veci a nebrali do úvahy, že platnosť niektorých dokumentov vypršala a preto nie sú platné.

Vyšetrovateľ FIGC údajne požiadal o začatie vyšetrovania 14. apríla 2021 a prvé dokumenty na vyšetrovanie boli získané o týždeň neskôr – 21. apríla.

Vyšetrovatelia mali podľa predpisov 60 dní na prešetrenie týchto dokumentov a akýkoľvek dokument vyžiadaný po 14. júli 2021 by bol vo vyšetrovaní, ktoré viedlo k odpočítaniu bodov Juventusu, považovaný za neplatný. To by v takom prípade znamenalo neplatnosť celého procesu.

Toto sú najlojálnejší futbalisti na svete Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Vernosť nadovšetko. Aj v prestížnych európskych...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Fabio Paratici