Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hitlerson a číslo 88 na drese: Doživotný zákaz pre fanúšikov rímskeho klubu

Vedenie talianskeho futbalového klubu Lazio Rím udelilo doživotný zákaz vstupu na svoje zápasy trom fanúšikom za ich prejavy extrémizmu v nedeľňajšom dueli Serie A proti mestskému rivalovi AS Rím (1:0).

23.03.2023 14:32
Ultras Lazia Rím. Foto:
Fanúšikovia Lazia Rím počas víkendového derby proti AS Rím.
debata

Jeden z priaznivcov vyjadril sympatie k Adolfovi Hitlerovi nápisom na tričku „Hitlerson“ a číslom 88, ďalší dvaja sa prezentovali pozdravmi spojenými s fašizmom.

Miestne úrady identifikovali páchateľov pomocou záznamov z bezpečnostných kamier na Olympijskom štadióne v Ríme po tom, ako sa obrázky fanúšika so spomenutým tričkom objavili na sociálnych sieťach. Vedenie Serie A stále vyšetruje správanie sa priaznivcov Lazia počas nedeľňajšieho stretnutia.

Predstavitelia Lazia odsúdili skutky troch potrestaných fanúšikov, ktoré „nemajú nič spoločné s podporou“ a sú „prejavmi diskriminácie a antisemitizmu“.

Počas daného zápasu proti AS Rím boli niektoré časti štadióna uzavreté pre trest za nedávne rasistické pokriky priaznivcov Lazia smerom k dvom hráčom tmavej pleti z tímu Lecce – obrancovi Samuelovi Umtitimu a krídelníkovi Lameckovi Bandovi.

Lazio Rím je momentálne na druhom mieste v tabuľke talianskej Serie A so ziskom 52 bodov z 27 zápasov tejto sezóny. Na vedúci SSC Neapol stráca priepastných 19 bodov a pred tretím Interom Miláno má dvojbodový náskok. Prvé štyri tímy získajú miestenku v skupinovej časti Ligy majstrov 2023/2024.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Preč sú tie časy, keď si Marek Hamšík zarobil v...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Serie A #Lazio Rím