Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchly vlastenec, VAR a úder pre Real v nadstavení. El Clásico vyhrala Barcelona a urobila veľký krok k titulu

Futbalisti FC Barcelona vyhrali v nedeľnom ligovom El Clásicu doma nad Realom Madrid 2:1 a pred rivalom majú na čele tabuľky už 12-bodový náskok.

19.03.2023 23:09
Sergi Roberto Foto: ,
Sergi Roberto z Barcelony oslavuje vyrovnávajúci gól do siete Realu Madrid.
debata

Real viedol po vlastnom góle Ronalda Arauja, za domácich pred prestávkou vyrovnal Sergi Roberto a o zisku cenných troch bodov pre Kataláncov rozhodol v nadstavenom čase striedajúci Franck Kessie.

Barcelona začala šláger tlakom a brankár Thibaut Courtois musel zasahovať po strele Roberta Lewandowského a vzápätí aj po hlavičke Raphinhu a pokuse Sergiho Roberta.

Udrelo však v 9. minúte na druhej strane po kurióznom momente, keď si center Viniciusa Juniora zrazil hlavou za chrbát vlastného brankára Ronald Araujo.

Taliansko futbal Serie A 27. kolo Čítajte aj Suverénny Neapol potiahli najväčšie opory, Lobotka odohral takmer celý zápas. Inter podľahol Juventusu

Katalánci sa snažili odpovedať, Courtois však v 34. minúte vytlačil strelu Raphinhu nad brvno. Tesne pred prestávkou sa však už dostal v šestnástke k odrazenej lopte Sergi Roberto a namieril presne – 1:1.

Po hodine hry skončil pokus Lewandowského tesne vedľa ľavej žrde bránky Realu, na druhej strane v dobrej pozícii prestrelil Rodrygo. Neujala sa potom ani akrobatická koncovka Lewandowského a zásah Realu v podaní striedajúceho Marca Asensia v 81. minúte neplatil po konzultácii s VAR pre ofsajd.

Dávid Hancko Čítajte aj Štadión Ajaxu stíchol. Hancko prihrával vo veľkom šlágri na víťazný gól Feyenoordu

Šláger tak rozhodol v druhej minúte nadstavenia Kessie, ktorý prišiel na ihrisko v 77. minúte a prízemnou strelou k ľavej žrdi upravil na 2:1.

Betis Sevilla zvíťazil pred domácim publikom nad RCD Mallorca 1:0 a upevnil si piatu priečku v tabuľke. Slovenský obranca Martin Valjent pre zranenie chrbta nefiguroval na súpiske hostí.

Jeho spoluhráč a krajan brankár Dominik Greif sledoval celé stretnutie z lavičky náhradníkov. V ďalšom zápase prehrala Osasuna na domácej pôde s Villarrealom 0:3.

Lionel Messi Čítajte aj Nahnevaní ultras poslali Messimu odkaz, potom prišiel výbuch. Parížania doma prvýkrát padli

Dva góly strelil v závere zápasu španielsky stredopoliar Jose Luis Morales. Real Sociedad zvíťazil nad Elche 2:0 a je štvrtý.

Hráči Getafe si poradili so Sevillou 2:0. Skóre zápasu otvoril v 50. minúte Maročan Munir El Haddadi, na konečných 2:0 upravil v piatej minúte nadstaveného času turecký útočník Enes Unal.

Načítavajú sa športové výsledky...
„Judáš“ na toaletnom papieri. Kto šiel k rivalovi? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Gonzalo Higuaín: z Neapola do Juventusu (2017)....
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico