Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suverénny Neapol potiahli najväčšie opory, Lobotka odohral takmer celý zápas. Inter podľahol Juventusu

Futbalisti SSC Neapol sú opäť bližšie k zisku titulu v talianskej Serii A. V nedeľu uspeli v zápase 27. kola na ihrisku FC Turín jasne 4:0 a potvrdili suverénnu pozíciu lídra tabuľky.

19.03.2023 17:26 , aktualizované: 22:53
Taliansko futbal Serie A 27. kolo Foto: ,
Kanonier Neapola Victor Osimhen (vpravo) sa teší z gólu, ku ktorému mu gratuloval aj Stanislav Lobotka.
debata

V drese hostí hral slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka do 85. minúty. Neapol zvýšil náskok na čele na 19 bodov pred druhým Laziom, keďže milánsky Inter bez zraneného Milana Škriniara podľahol v „Derby d'Italia“ doma Juventusu Turín 0:1 a je až tretí.

Dvoma gólmi sa v drese Neapola blysol najlepší strelec talianskej najvyššej súťaže Victor Osimhen, ďalšie pridali Chviča Kvaracchelija z pokutového kopu a Tanguy Ndombele. Osimhen má na konte už 21 gólov v prebiehajúcom ligovom ročníku.

Neapol vedie tabuľku o 19 bodov pred Laziom Rím, ktoré poskočilo na druhú pozíciu po triumfe v mestskom derby nad AS 1:0. Tradičné „Derby della Capitale“ rozhodol v 65. minúte Mattia Zaccagni. To už hostia hrali od 32. minúty bez vylúčeného Rogera Ibaneza.

V ďalšom derby Inter podľahol Juventusu, o triumfe hostí rozhodol už v prvom polčase srbský útočník Filip Kostič. Inter je v tabuľke tretí o dva body za Laziom, Juventusu patrí siedma pozícia.

Stanislav Lobotka Čítajte aj Jeden z klenotov Neapola! Z Lobotkovej prihrávky fanúšikovia šalejú. Pozrite si ju

Sampdoria Janov sa po desiatich zápasoch dočkala ligového víťazstva. V súboji tímov bojujúcich o záchranu vyhrala doma nad Hellasom Verona 3:1 najmä vďaka dvom gólom Manola Gabbiadiniho v prvom polčase.

Za hostí odohral celý duel slovenský stredopoliar Ondrej Duda a v nadstavenom čase videl žltú kartu. Verona nevyhrala päť stretnutí a je osemnásta. Sampdoria, ktorá v lige uspela vôbec prvýkrát na svojom štadióne v sezóne, figuruje o priečku nižšie s mankom štyri body na súpera.

Načítavajú sa športové výsledky...
Famózne čísla Stanislava Lobotku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Stanislav Lobotka prežíva sezónu snov....
debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka #FC Turín