Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Každý zápas bude finále, tvrdí Guľa. DAC Čakajú veľké výzvy

Začína sa najtuhší boj o titul za posledných päť rokov. V tabuľke po základnej časti sú na čele futbalisti Dunajskej Stredy len bod pred Slovanom Bratislava.

09.03.2023 18:59
SR D. Streda futbal EKL 3. predkolo 1. zápas... Foto: ,
Tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa.
debata

Do ich súperenia by mohla reálne zasiahnuť ešte Trnava, v prípade, že bude úspešnejšia ako v doterajšom priebehu ročníka, v ktorom si pripísala už šesť prehier.

Slovan uplynulý víkend vybojoval prvé tohtoročné ligové víťazstvo, hladko si poradil s Trnavou (4:1).

„Potrebovali sme ho najmä psychicky. Chceli sme potvrdiť, že v lige môžeme dominovať a chceme ju vyhrať,“ zdôraznil tréner Vladimír Weiss.

Tehelné pole Čítajte viac Pôjde cestou Nou Campu či Vestfálskeho štadióna? O Tehelné pole sa zaujíma gigant z F1

Jeho zverenci stratili v aktuálnej sezóne dominantné postavenie. Štyri roky po sebe vyhrali základnú časť ligy, ale postupne sa ich prevaha oslabovala: mali 14-bodový náskok, potom dvakrát 10-bodový a pred rokom viedli už „len“ o osem bodov.

„Čakajú nás zaujímavé zápasy a veľké výzvy,“ tvrdí v rozhovore na klubovej stránke tréner DAC Adrián Guľa.

"Tešíme sa, že sme vyhrali základnú časť. Piliermi tohto úspechu bola tímovosť a pracovitosť. Teraz to bude iné, lebo dva tímy sú plece pri pleci.

Pre nás to bude play off, v ktorom musíme vydať v každom zápase všetky sily, každý bude ako finále. Verím, že sa nám to podarí, že všetkých desať zápasov budeme hrať na hranici našich schopností, že sme schopní to zvládnuť."

Fanúšikovia Bazileja Čítajte viac Prídu aj na Slovensko. Zvery z Bazileja sa vyzúrili vo vlaku i v meste, zakážu im vstup?

Zápasy dvoch najväčších favoritov sú v posledných rokoch vyrovnané. Z uplynulých desiatich ligových stretnutí sa až šesť skončilo remízami. Platí to aj o súbojoch v aktuálnej sezóne, ani jeden nemal víťaza (1:1, 1:1).

V skupine o záchranu môže pokojnejšie spávať len Ružomberok, ostatní sú ohrození.

Situácia posledného Liptovského Mikuláša je síce kritická, ale všetky mužstvá nad ním môžu padnúť minimálne na predposlednú priečku, čo by znamenalo, že ich čaká baráž o udržanie sa s druhým tímom druholigovej súťaže.

Program 1. kola nadstavby
Skupina o 1. – 6. miesto, sobota: 15.00 Trnava – Podbrezová. Nedeľa: 15.00 Slovan – Žilina, 17.30 Banská Bystrica – Dunajská Streda (Dajto).

Pamätné duely slovenských klubov v Európe Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Momenty, ktoré sa vryjú do pamäti. A aj také,...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Guľa #DAC Dunajská Streda