Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Debakel a kamilkový čaj. Manchester United spadol z trónu na dno v rozmedzí siedmich dní

Týždeň je vo futbale dlhá doba. Pondelňajší titulok anglických novín The Times znie ako klišé. Denník s takmer 250-ročnou tradíciou však trafil klinec po hlavičke.

06.03.2023 13:25
Bruno Fernandes Allison Manchester United... Foto:
Brankár Liverpoolu Allison s posmešným gestom smerom ku kapitánovi Manchestru United Brunovi Fernandesovi.
debata (1)

Pri ilustrácii pádu Manchestru United z radostného opojenia do hanby na sto rokov si pomohol aj dvomi fotografiami.

Pripomenul nimi dva historické momenty Manchestru United, ktoré oddeľuje sedem dní. Na prvej fotke uvidíte oslavy triumfu Manchestru United nad West Hamom 3:1 vo finále Ligového pohára z 25. februára. Na druhej nedeľňajší debakel 0:7 s Liverpoolom.

„Keby som s niekým prehral 0:6 alebo 0:7, zmizol by som na pár mesiacov. Je to trapas a hanba. A ich reakcia po zápase? Smejú sa v tuneli, keď odchádzajú z ihriska. To je neprijateľné, ja by som sa radšej niekam skryl,“ hneval sa niekdajší kapitán Manchestru Roy Keane.

Terapia šokom

Expert Sky Sports aj so svojim bývalým spoluhráčom Paulom Scholesom museli na začiatku druhého polčasu vyťahovať počítadlá. Víťazný gól dal ešte v závere toho prvého Cody Gakpo. Hostia chceli nadviazať na vynikajúcu formu z ostatných týždňov, ale zostalo iba pri tom.

Bruno Fernandes Čítajte viac Liverpool - Manchester United 7:0! V ostro sledovanej bitke rivalov sa zrodil šokujúci výsledok

V druhej minúte druhého dejstva Darwin Nunez zvýšil na 2:0, o chvíľu skóroval opäť Gakpo. Dva góly prišli od Mohameda Salaha, ďalší od Nuneza a jeden od Roberta Firmina. Niektorí priaznivci hostí odišli skôr, ako na tabuli zasvietilo hanebné skóre 0:7.

"Toto nebol Manchester United z posledných týždňov. Nevidel som ho. Môžete prehrať zápas, ale nie takto. Bolo to z našej strany neprofesionálne. Musíte držať spolu ako tím, ale to sa nestalo.

Chýbala disciplína. Hanbím sa. Sklamali sme fanúšikov. Nečudujem sa, že odišli,” hodnotil tréner Manchestru United Erik ten Hag ostrosledovaný súboj 26. kola.

Bola to najvyššia prehra Manchestru v histórii Premier League. Tretíkrát podľahol súperovi v najvyššej anglickej súťaži 0:7. Naposledy však pred 92 rokmi Wolverhamptonu. Obranca Luke Shaw tuší, že holandský kouč použije terapiu šokom.

Najsexy futbalová brankárka sveta je z Mexika Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Na sociálnych sieťach má státisíce...

„Tréner Ten Hag nás prinúti pozrieť si zápas spätne. Ukáže nám, čo si z tej hanby môžeme odniesť. Cítim sa trápne za fanúšikov, ktorí sa na nás pozerali. Ospravedlňujem sa,“ sypal si popol na hlavu Shaw.

Šialený výsledok, top výkon

Aj napriek katastrofálnemu výkonu a výsledku zažíva Manchester United jedno z najlepších období od odchodu Alexa Fergusona v roku 2013.

Po tom, čo sa skončili majstrovstvá sveta 2022 v Katare, odohral Manchester 21 súťažných zápasov. Prehral iba na Emirates Stadium s Arsenalom (2:3) a teraz s Liverpoolom.

„Nemyslím si, že sú v najlepšej forme. Mali dobré výsledky, ale nechali sa nimi uspať. Súperom dovolili vypracovať si šance, ale až Liverpool ich dokázal potrestať. Zaslúžia si pochvalu, boli nemilosrdní. Skórovali a hneď išli za ďalším gólom,“ doplnil Keane.

Sedem a polročná vláda Jürgena Kloppa na Anfield Road priniesla viacero dychberúcich momentov a víťazstiev. V Anglicku vyhral s Liverpoolom všetky domáce trofeje – Premier League, FA Cup, Ligový pohár aj tamojší superpohár.

SR Bratislava Šport Futbal FL 22. kolo Slovan Trnava BAX Čítajte viac (Ne)zvládnutý zásah. Prečo polícia robila poriadky v trnavskom sektore? A prečo sa švihalo obuškami?

Ovládol aj Ligu majstrov, majstrovstvá sveta klubov, dva razy sa stal najlepším trénerom na svete. Triumf 7:0 nad úhlavným nepriateľom však nemecký kormidelník v rebríčku radí veľmi vysoko.

„Šialený výsledok, top výkon, jeden z najlepších za ostatné týždne. Boli sme agresívni, aktívni, nebáli sme sa. Máme dôležité tri body. Chlapci ukázali, čoho sme schopní,“ usmieval sa Klopp.

Najviac vyzdvihol výkony dvojgólových strelcov – Gakpa, Salaha a Nuneza. Stali sa štvrtým triom v histórii Premier League, v ktorom strelil každý dva góly v rovnakom zápase.

Naposledy sa to podarilo v roku 1999 Dwightovi Yorkovi, Andymu Colovi a Olemu Gunnarovi Solskjaerovi z Manchestru United. Navyše, Salah sa stal historicky najlepším strelcom Liverpoolu v lige so 129 gólmi. Oslavovať bude naozaj netradične.

„Pôjdem domov, oslávim to s rodinou a dám si kamilkový čaj,“ usmieval sa Salah.

Futbalisti a ich polovičky v gala. Slávnosť FIFA Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Holandský obranca Virgil van Dijk pózuje s...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #FC Liverpool #Bruno Fernandes