Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mbappého luxusná zbierka sa rozrástla, topstrelec histórie PSG si kúpil polmiliónové Ferrari. Jazdiť na ňom nemôže

Mercedes-Benz GLE Coupé, Audi A6, Mercedes-Benz triedy V či Range Rover. Aj tieto automobily má v garáži Kylian Mbappé. Jeho najnovší kúsok v zbierke ich však zatienil. Doprial si superluxusné Ferrari 488 Pista V8 v cene približne 500-tisíc eur.

05.03.2023 10:12
Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé pózuje s trofejou za rekordný 201. gól v drese Paríža St. Germain.
debata (1)

Informoval o tom web denníka Marca.

Ferrari tento model predstavilo v roku 2018. Pochválilo sa vtedy najvýkonnejším 8-valcovým modelom, aký kedy vyrobilo. Stovku zvláda za 2,8 sekundy.

Tátoša s výkonom 720 koní si však hviezdny francúzsky futbalista zatiaľ môže užiť len zo sedadla spolujazdca. Dôvod je prostý – nevlastní vodičský preukaz.

"Je to jedna z nevýhod skorého úspechu. Chýbali mi jednoduché veci – ako napríklad získanie vodičského preukazu. Mám pocit, že ho má každý. Je to ako samozrejmosť, ale pre mňa to tak nebolo.

Hoci ide o synonymum samostatnosti, pre mňa nešlo o prioritu. Vždy som mal k dispozícii šoférov," uviedol v jednom z rozhovorov. Klub dokonca 24-ročnej opore ponúkol, že mu zaplatí autoškolu, on to však nepovažuje za nevyhnuté.

Vodičák nemá, luxusné autá áno. Mbappého Ferrari Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Ferrari 488 Pista - 2018

Mbappé v sobotu strelil gól 201. gól za Paríž St. Germain a stal sa najlepším strelcom v histórii klubu. Útočník úradujúceho majstra sa presadil v nadstavenom čase, keď spečatil triumf 4:2 nad FC Nantes v 26. kole Ligue 1.

Mbappému stačilo na tento rekord len 247 stretnutí. Do PSG prišiel z Monaka v roku 2017, keď mal osemnásť rokov.

"Prišiel som sem ešte ako mladý hráč, ale veľa som sa tu naučil. Hrám preto, aby som prekonal rekordy a vždy som hovoril, že to chcem urobiť vo Francúzsku a v jeho hlavnom meste.

Je to osobný úspech, ale prišiel som sem aj pre kolektívne triumfy," povedal Mbappé podľa agentúry AFP, ktorý vyrovnal predchádzajúci rekord Edinsona Cavaniho (200 gólov) v šlágri na ihrisku Marseille (3:0).

Paríž Čítajte aj Parížania prišli o dvojgólový náskok, no uspeli. Skórovali Messi aj Mbappé

Vtedy zaznamenal dva presné zásahy a po sobote sa osamostatnil na čele tejto štatistiky.

Mbappé je aj na prvom mieste v tabuľke strelcov prebiehajúcej sezóny Ligue 1. Na svojom konte má 18 gólov a štyri asistencie, druhý Kanaďan Jonathan David z Lille stráca dva presné zásahy.

Parížu Saint-Germain patrí v lige priebežná prvá priečka s náskokom jedenástich bodov pred Marseille, ktoré má o zápas menej. V stredu čaká Parížanov odveta v osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Bayernu Mníchov. V prvom stretnutí vyhral nemecký majster v Parku princov 1:0.

Predtým a teraz. Frajerky Kyliana Mbappého Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ines Rau.
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Kylian Mbappé