Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Problémy v Paríži. Marockú oporu obvinili zo znásilnenia, zlú správu sa dozvedel aj Neymar

Prokuratúra na parížskom predmestí Nanterre v piatok obvinila obrancu tamojšieho futbalového klubu Paríž Saint-Germain Achrafa Hakimiho zo znásilnenia.

03.03.2023 16:42
Achraf Hakimi Foto: ,
Achraf Hakimi.
debata

Vyšetrovatelia vo štvrtok vypočuli 24-ročného Maročana, sudca ho potom obvinil a nariadil súdny dohľad nad futbalistom. Hakimi nemôže kontaktovať údajnú obeť, ale môže opustiť Francúzsko.

Hakimi, jeho právnik a ani vedenie PSG sa doposiaľ k prípadu oficiálne nevyjadrili, no africký futbalista podľa webu španielskeho denníka Marca tvrdí, že obvinenia sú falošné.

Achraf Hakimi, Hiba Abouková Čítajte aj Rozprávka o marockých Beckhamovcoch sa končí. Žena hviezdy PSG chce rozvod

Denník Le Parisien predtým napísal, že hráč nadviazal kontakt s 24-ročnou sťažovateľkou prostredníctvom sociálnych sietí, ale až minulú sobotu sa stretli uňho doma na predmestí Paríža.

Nasledujúci deň sťažovateľka navštívila policajnú stanicu a v oznámení údajne uviedla, že musela kontaktovať blízku osobu, ktorá jej napokon pomohla odísť z Hakimiho príbytku.

Úrady neposkytli podrobnosti o obvinení ani nekomentovali správy v médiách o tom, čo sa údajne stalo.

V Španielsku narodený futbalista Hakimi, ktorý je defenzívnou hviezdou marockého národného mužstva, sa v pondelok večer zúčastnil na galavečere v Paríži pri príležitosti odovzdávania cien Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Achraf Hakimi Čítajte aj Zaradili ho do jedenástky roka. Hviezdny hráč Paríža čelí obvineniu zo znásilnenia

Dostal sa do najlepšej jedenástky uplynulého kalendárneho roka podľa strešného orgánu svetového futbalu.

V nedeľňajšom zápase francúzskej Ligue 1 2022/2023 na ihrisku Olympique Marseille Hakimi nehral pre problémy so stehenným svalom, ale v piatok absolvoval tímový tréning so spoluhráčmi z PSG.

Marockí Beckhamovci: Achraf Hakimi a Hiba Abouková Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Achraf Hakimi, Hiba Abouková. Spoznajte slávny...

Neymar proti Bayernu nenastúpi

Brazílčan Neymar nenastúpi v budúcotýždňovej odvete osemfinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. V piatok to potvrdil tréner Paríža Saint-Germain Christophe Galtier. Bavori vyhrali úvodný duel v Parku princov 1:0.

Tridsaťjedenročný útočník si pred dvoma týždňami zranil pravý členok v ligovom zápase s Lille.

Neymar na nosidlách počas zápasu Paríž... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Neymar Neymar na nosidlách počas zápasu Paríž Saint-Germain - OSC Lille.

Pretrhnuté väzy utrpel v súboji s Benjaminom Andrem, ktorý ho fauloval. Neymara opakovane trápia problémy s členkom. Zranil sa aj na minuloročných MS v Katare v úvodnom stretnutí so Srbskom (2:0).

Následne sa vrátil do zostavy „kanárikov“ až v osemfinálovom stretnutí s Kórejskou republikou (4:1).

„V najbližších dvoch zápasoch nebudeme mať k dispozícii Neymara. Pri jeho absencii budeme hrať s troma stredopoliarmi a dvoma útočníkmi,“ uviedol Galtier na piatkovej tlačovej konferencii pred sobotným ligovým duelom s Nantes.

V ňom budú PSG chýbať aj zranení Renato Sanches a Presnel Kimpembe, do zostavy sa vráti Nordi Mukiele, informovala agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Achraf Hakimi