Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Emotívne scény. Atsuovo telo je už v Ghane, jeho manželka pri pocte utešovala deti

Telo ghanského futbalistu Christiana Atsua, ktorý zahynul pri zemetrasení v Turecku, repatriovali do Ghany.

20.02.2023 21:42
Christian Atsu Foto:
Rakva s telesnými pozostatkami Christiana Atsua v Ghane.
debata

Rakva s telesnými pozostatkami dorazila v nedeľu neskoro večer do hlavného mesta Akkra. Uviedol to ghanský viceprezident Mahamudu Bawumia, ktorý viedol vládnu delegáciu.

Atsuovo telo previezli lietadlom spoločnosti Turkish Airlines a sprevádzali ho členovia rodiny a ghanský veľvyslanec v Turecku.

„Táto strata je veľmi bolestivá a pre Ghanu je to smutný deň. Všetci sme sa modlili. Žili sme v nádeji každý deň, ktorý uplynul. Boh však vie najlepšie,“ povedal Bawumia.

Deň po zemetrasení sa objavili informácie, že Atsua našli v troskách živého, avšak boli nepravdivé. Bawumia prisľúbil, že Atsu bude mať dôstojný pohreb.

Christian Atsu Čítajte aj Zhasla aj posledná nádej. Futbalového reprezentanta našli v Turecku mŕtveho

Ghanská futbalová asociácia nariadila, aby sa v sobotu začal každý profesionálny zápas v západoafrickej krajine minútou ticha na počesť tridsaťjedenročného futbalistu.

Atsu zanechal manželku Marie-Claire a tri deti. Dostali pozvanie na víkendový zápas Liverpoolu s Newcastlom, za ktorý odohral 121 zápasov. Keď mu fanúšikovia venovali potlesk, kamery na tribúne zachytili, ako jeho manželka bojuje so slzami a utešuje dvoch synov (video v čase 0:20).

Zosnulého Atsua si už uctil jeho krajan Mohammed Kudus, ktorý v nedeľu po góle za Ajax Amsterdam do siete Sparty Rotterdam (4:0) ukázal pod dresom biele tričko s nápisom „R.I.P. Atsu“.

Atsua našli mŕtveho v troskách luxusnej 12-poschodovej budovy v juhotureckom meste Antakya v sobotu, takmer dva týždne po tom, čo Turecko a Sýriu zasiahlo ničivé zemetrasenie. To si k pondelku vyžiadalo takmer 47 000 životov, uviedla agentúra DPA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Christian Atsu