Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messiho paráda zastavila špirálu PSG. Vráti sa do Barcelony? Jeho otec prehovoril

Futbalisti Paríža Saint-Germain boli v nedeľu len minúty od štvrtej prehry v sérii vo všetkých súťažiach.

20.02.2023 11:34
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (1)

Proti OSC Lille prehajdákali dvojgólový náskok, no v závere ligového zápasu dokázali otočiť z 2:3 na 4:3 a udržali si päťbodový náskok na čele tabuľky francúzskej Ligue 1.

Favorit po štvrťhodine viedol v Parku princov zásluhou presných zásahov Kyliana Mbappého a Neymara. Hostia však ešte do prestávky znížili a po nej otočili na 3:2, keď sa o góly postarali Bafode Diaktite, Jonathan David z penalty a v 69. minúte tvrdou strelou pod brvno Jonathan Bamba.

Ani to však nestačilo šiestemu tímu tabuľky na body. V 87. minúte totiž vyšla domácim rýchla akcia po ľavej strane so zakončením Mbappého a o sedem neskôr rozhodol Lionel Messi. Argentínsky útočník zatočil priamy kop prese k pravej tyčke.

Paríž tak odvrátil ďalšiu prehru a negatívnu sériu zastavil na čísle tri. PSG predtým prehral v osemfinále pohára s Marseille 1:2, v lige v Monacu 1:3 a v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov s Bayernom Mníchov 0:1.

„Musím povedať, že je to obrovská úľava,“ otvoril pozápasové hodnotenie tréner Christophe Galtier.

"Prvých 25 minút sme mali mentálnu silu, potom sme ju na dlho stratili a v závere zase našli. To bolo najdôležitejšie. Samozrejme, bol to neuveriteľný zápas, no boli sme príliš zraniteľní a mohli sme inkasovať štvrtý gól, ktorý by znamenal prehru.

Ale potom prišiel faul na Lea a jeho priamy kop, ktorý rozhodol. Bolo veľmi dôležité zastaviť tú negatívnu špirálu, ale musíme sa sústrediť na celý zápas," uviedol pre oficiálnu stránku klubu.

Domy slávnych športovcov. Čítajte aj Nepredajný palác či raj pre dieťa. Kde bývajú Jordan, Messi a Chára?

Galtier však prišiel o Neymara, ktorého s vyvrtnutým členkom odniesli v 51. minúte z ihriska na nosidlách. Prvé vyšetrenia odhalili, že neutrpel zlomeninu, ale Brazílčan sa podrobí ešte ďalším a je otázne, ako dlho bude pauzovať.

Pre PSG je to ďalšia rana, keďže od majstrovstiev sveta v Katare vynútene pauzovali na niekoľko zápasov aj Messi a Mbappé a zranenia trápia i kapitána Marquinhosa, Nuna Mendesa, Achrafa Hakimiho, Nordiho Mukieleho či Renata Sancheza. Zdravotné problémy vyradili v uplynulých týždňoch aj Marca Verrattiho.

Zatiaľ je otázne, či Neymar nastúpi na víkendový ligový šláger na pôde druhého Marseille a či stihne odvetu osemfinále LM proti Bayernu, ktorá je na programe 8. marca.

Lionel Messi Čítajte aj Messi sa rozhodol behať ešte menej ako zvyčajne. Je otravou pre superbohatý PSG

„Zastavili sme špirálu, no potrebujeme ‚momentum‘. Uvedomujeme si, aké zápasy sú pred nami,“ uviedol Glatier.

„Nie sme spokojní so zápasom, vieme, že vieme hrať lepšie a budeme hrať lepšie. Musíme sa zobudiť. Všetci sme hrali naplno, no musíme dotiahnuť všetky ďalšie veci,“ uviedol stredopoliar Vitinha.

PSG si vďaka obratu upevnil pozíciu lídra tabuľky. Pred druhým Marseille, ktoré vyhralo na pôde Toulouse 3:2, má päťbodový náskok. Tretie Monaco stráca ďalšie dva body.

Oblečie si opäť dres Barcelony?

Messiho otec si nemyslí, že jeho syn bude v budúcnosti znovu hrať za Barcelonu.

Messi pôsobil v Barcelone od svojich trinástich rokov, no katalánsky klub mu v lete roku 2021 nedokázal predĺžiť zmluvu pre finančné pravidlá La Ligy.

Takto emotívne sa Lionel Messi lúčil s Barcelonou. Foto: SITA/AP, Joan Monfort
Spain Soccer Barcelona Messi Takto emotívne sa Lionel Messi lúčil s Barcelonou.

Messi hrá už druhú sezónu za Paríž St. Germain, zmluva mu však v lete vyprší a na nových podmienkach sa zatiaľ nedohodol. Jeho otec Jorge, ktorý ho zároveň zastupuje, sa o prípadnej dohode s prezidentom Barcelony Joanom Laportom nerozprával, pripomína AFP.

„Nemyslím si to, podmienky nie sú vhodné,“ reagoval Messiho otec na otázku, či bude jeho syn znovu obliekať dres „Blaugranas“.

Argentínčan sa stal klubovou legendou Barcelony. V 778 zápasoch strelil rekordných 672 gólov a získal 35 trofejí.

Slávne futbalové kluby, ktoré zanikli Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
FC Astra Giurgiu (Rumunsko): 1921 - 2022...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Lionel Messi #Kylian Mbappé