Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Padol trest za protimaďarské skandovanie. Toto je poprava, znie z prvoligového klubu

Klub najvyššej rumunskej futbalovej súťaže Craiova 1948 potrestali kontumačnou prehrou 0:3 za správanie jeho fanúšikov v januárovom zápase na ihrisku tímu Sepsi OSK.

20.02.2023 09:46
Sepsi OSK Foto:
Futbalisti Sepsi OSK na archívnej snímke.
debata (10)

Ako sme informovali, v 25. za stavu 0:0 rozhodca Florin Chivulete duel najskôr prerušil pre protimaďarské pokriky z hosťujúceho sektora.

O 10 minút sa hralo opäť, no napriek upozorneniam hlásateľa urážky pokračovali a arbiter duel predčasne ukončil. Z takéhoto dôvodu sa to stalo vôbec prvýkrát v histórii rumunského futbalu.

Z tribún sa malo ozývať najmä: „Preč s Maďarmi z krajiny.“ Pozrite si video:

Craiova 1948 sa podľa portálu origo.hu po incidente snažila brániť vyhlásením, že klub neorganizoval žiaden výjazd fanúšikov a preto v tejto súvislosti nenesie žiadnu zodpovednosť. Žiadala naopak potrestať domáci celok, pretože nedal vyprázdniť sektor hostí.

Argumenty pomohli len sčasti. Craiova prehrala kontumačne 0:3, domáci klub dostal pokutu v prepočte 5100 eur za organizačné nedostatky.

Ricardo Moniz Čítajte aj Dostal červenú, hráčov stiahol z ihriska. Trest pre exkouča Trenčína rozdelil Maďarov

"Priznám sa, som zástancom toho, aby sa zápasy rozhodovali na ihrisku. No v tomto prípade sa nedalo rozhodnúť inak, pravidlá hovoria jasne. Rozhodnutie prijímam, posilnilo to moju vieru v uplatňovanie zákona.

Uvedomujem si, že odteraz budeme hrávať v čoraz nepriateľskejšej atmosfére, bariéra sa však prelomila a to môžeme len privítať," uviedol László Diószegi, prezident Sepsi OSK, klubu, ktorý vlastnia Maďari. Maďarskej národnosti je takmer 75 % obyvateľov mesta.

Klub Craiova 1948 neskrýva nespokojnosť s verdiktom, proti ktorému sa odvolal a plánuje sa tiež obrátiť na Športový arbitrážny súd.

MS, prekvapenia Čítajte aj Top 10 senzácií: Keď Trnavčan vykopol majstrov sveta a Maďari plakali ako deti

„Toto je poprava tímu. Iba dve veci môžu vysvetliť toto neuveriteľné rozhodnutie – buď chcú týmto spôsobom tlačiť na fanúšikovské tábory, aby zastavili rasistické, xenofóbne skandovanie, alebo chcú takto dotlačiť Sepsi do play off,“ hneval sa majiteľ potrestaného klubu Adrian Mititelu.

V drese Sepsi pôsobia aj slovenskí futbalisti Pavol Šafranko a Branislav Niňaj. Prvý menovaný nastúpil v inkriminovanom stretnutí v základnej zostave, druhý začal na lavičke.

Smoliari. Futbalisti s najväčším počtom zranení Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Smoliari, nešťastníci. Toto sú futbalisti,...
Načítavajú sa športové výsledky...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #OSK Sepsi #Craiova