Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Dúbravka v centre bizarnej situácie. Newcastle United má problém

Augustový senzačný príchod slovenského brankára Martina Dúbravku do Manchestru United má na ostrovoch zaujímavú dohru. Súvisí s finálovým súbojom Ligového pohára, v ktorom sa "červený diabli" stretnú s Newcastlom United.

19.02.2023 12:40
Martin Dúbravka Foto:
Zákrok Martina Dúbravku počas zápasu proti FC Liverpool.
debata

A práve do Newcastlu sa Dúbravka na konci zimného prestupového obdobia vrátil z hosťovania. No keďže chytal v Ligovom pohári za Manchester United, do finále nebude môcť zasiahnuť.

A o trofej si nezachytá ani jednotka Newcastlu Nick Pope, ktorý v sobotnom ligovom súboji proti FC Liverpool (0:2) videl červenú kartu.

„Straky“ tak musia nájsť brankára pre finálový duel. Pope sa proti Liverpoolu snažil zabrániť rýchlemu protiútoku Mohameda Salaha, vybehol mimo šestnástky, no nepodarilo sa mu ideálne odhlavičkovať a lopta ho zasiahla do ruky.

Róbert Polievka Čítajte viac Slovan k sebe láka Polievku, tvrdé jadro ho urážalo: Nepoznajú ma

Automaticky tak môže počítať so zastavením činnosti na jeden duel a zadal svojmu klubu náročnú úlohu nájsť gólmana, s ktorým môžu bojovať o prvú trofej od roku 1969.

„Pre Nicka je to tvrdé. Odvádzal pre nás vynikajúcu prácu a vynechať takýto duel je pre neho rana. Budeme sa však musieť rozhodnúť,“ skonštatoval Howe.

Jim Ratcliffe Čítajte viac Britský miliardár a katarský šejk. Bitka o Manchester United je vo finále

Pred návratom Dúbravku z Manchestru United bol dvojkou tímu Karl Darlow, ktorý však odišiel na hosťovanie do Hullu. K dispozícii tak budú iba brankári, ktorí sa dlho medzi žrďami nepredstavili.

Mark Gillespie naposledy chytal v troch dueloch Ligového pohára v roku 2020. K dispozícii je aj Loris Karius, ktorý naposledy chytal v Bundeslige za Union Berlín vo februári 2021. Stále iba 29-ročného Nemca si futbaloví fanúšikovia pamätajú najmä zásluhou jeho nepodareného vystúpenia v drese Liverpoolu proti Realu Madrid vo finále Ligy majstrov 2018, po ktorom výrazne klesla jeho hodnota.

Slávne futbalové kluby, ktoré zanikli Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
FC Astra Giurgiu (Rumunsko): 1921 - 2022...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Newcastle United #Martin Dúbravka