Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostane sa Man Utd do katarských rúk? Šejkovia chystajú ponuku

Podľa The Telegraph príde do konca týždňa ponuka od Katarského investičného úradu na kúpu anglického veľkoklubu Manchester United. Súčasní majitelia stanovili cenu za tím z Old Traffordu na päť miliárd libier.

13.02.2023 22:07
754854203 Foto:
Pohľad na Old Trafford, štadión Manchestru United.
debata

Informácia o chystaj ponuke znamená významný pokrok pri predaji klubu, ktorý rodina Glazerovcov ponúkla na predaj v novembri minulého roka.

Kupujúcim má byť Qatar Investment Authority. Ide o štátny investičný fond, ktorého hodnota sa odhaduje na 450 miliárd dolárov. Okrem iného vlastní známy londýnsky Mrakodrap Shard a obchodný dom Harrods.

Podľa rebríčka najhodnotnejších športových tímov sveta je Manchester United na 19. mieste medzi klubmi z NFL Denver Broncos a Miami Dolphins.

Británia Futbal MS2022 kvalifikácia E Wales ČR Čítajte viac Chcem žiť slobodne ako všetci ostatní. Nebudem sa skrývať, som homosexuál, priznáva česká hviezda

Do ponukového procesu na kúpu United vstúpila ako prvé spoločnosť INEOS britského miliardára Jima Ratcliffa. Očakáva sa, že ponuka z Kataru výrazne prevýši prvého záujemcu.

Problémom v prípade investora z Kataru môže byť fakt, že už je vlastníkom Paríža St. Germain. Daily Mail síce vysvetlil, že vlastníctvo by malo byť rozdelené do dvoch rôznych fondov. Za oboma má stáť katarský emir, šejk Tamin bin Hamad Al Thani. No UEFA striktne zakazuje vlastníctvo viacerých klubov jediným majiteľom.

Slávne futbalové kluby, ktoré zanikli Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
FC Astra Giurgiu (Rumunsko): 1921 - 2022...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Qatar Investment Authority