Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo po kanonáde požiadal o autogram nečakanú osobu. Uzbek prezradil, ako prišiel o sedmičku

Cristiano Ronaldo zariadil triumf saudskoarabského klubu Al-Nassr 4:0 nad Al-Wehda v tamojšej najvyššej súťaži. Strelil všetky štyri góly.

10.02.2023 12:22 , aktualizované: 15:30
Cristiano Ronaldo Foto:
Cristiano Ronaldo.
debata

Dva presné zásahy zaznamenal v prvom i druhom polčase. V ligových súťažiach si pripísal už 503 gólov, išlo o jeho 30. hetrik po tridsiatke.

Pred príchodom do Saudskej Arábie mal na konte 498 presných ligových zásahov – 311 za Real Madrid, 103 za Manchester United, 81 za Juventus Turín a 3 za Sporting Lisabon.

Po zavŕšení 61. hetriku kariéry si na konci zápasu už tradične vypýtal loptu, tentokrát však požiadal rozhodcu Al-Harbiho, aby mu ju podpísal:

Keďže ide o prvý Ronaldov hetrik v Saudskej Arábii, 38-ročný útočník si loptu pravdepodobne nechá. Pri jubilejnom 60. hetriku ešte počas pôsobenia v Manchestri United loptu daroval bývalému spoluhráčovi Alejandrovi Garnachovi.

„Uplynulé dva týždne s nami trénoval a je jedným z najsľubnejších hráčov. Má len 17 rokov, ale ak zostane nohami na zemi, nebude len sedieť na lavičke, ale bude hrať za tento klub,“ uviedol vtedy Ronaldo. Jeho slová sa naplnili, keďže Garnacho za „červených diablov“ nastupuje pravidelne.

„Ronaldo dosiahol harmóniu so svojimi spoluhráčmi a postupne pochopili, čo chce a kedy chce dať gól,“ povedal po zápase tréner saudskoarabského tímu Rudi Garcia.

Tridsaťosemročný útočník sa stal kapitánom po príchode do Al-Nassru, pásku prevzal po obrancovi Abdullahovi Maduovi. Automaticky a bez protestov mu prischla aj tradičná sedmička, ktorú predtým nosil na chrbte Džaloliddin Mašaripov.

„Bolo by zvláštne, keby iní hráči viedli Ronalda z pozície kapitána. Očakávali sme to, náš bývalý kapitán mu pásku ochotne odovzdal. Myslím si, že je to najlepšie riešenie a inak to nemôže byť,“ cituje Sportbible.com Uzbeka, ktorý nastupuje s číslom 77.

ronaldo Čítajte aj Doplatí Ronaldo na škandál Juventusu? Hrozí mu dištanc

"Keď prišiel Ronaldo do tímu, veľa ľudí šírilo klebety o mojom odchode z tímu. Objavilo sa viacero nepravdivých správ. Veľa ľudí sa ma pred jeho príchodom spýtalo: ‚Dáš mu sedmičku? Ako by si mu ju nemohol dať? On je predsa Cristiano Ronaldo!‘

Takýchto hráčov si treba vážiť. Po tom, čo zapózoval so sedmičkou veľa ľudí predpokladalo, že z tímu odídem. Pritom som mu ju dal bez problémov a o mojom odchode nebola reč. Chcel ma klub i tréner.

Zmenil som číslo, pretože prišiel. Ide o jedného z dvoch najlepších hráčov sveta. Nemáme o čom debatovať," dodal Mašaripov.

Kráľovský apartmán Cristiana Ronalda v Rijáde Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Portugalská hviezda je ubytovaná v hoteli Four...
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo