Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Duda vyvracia tvrdenia Kolínčanov. V debute v Serii A pomohol k cennej remíze

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda konzultoval svoj odchod na hosťovanie do talianskeho Hellasu Verona aj s reprezentačným trénerom Francescom Calzonom.

30.01.2023 18:54 , aktualizované: 22:48
Ondrej Duda Foto: ,
Ondrej Duda.
debata (1)

V rozhovore pre webstránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ) tiež uviedol, že jeho doterajší zamestnávateľ 1. FC Kolín neprezentoval pravdivú informáciu o tom, že za odchodom z klubu mala byť požiadavka hráča.

"Moja situácia v Kolíne nebola už od leta najlepšia. V odchode ma ešte utvrdilo vyjadrenie športového riaditeľa, ktorý do médií povedal, že k hosťovaniu prišlo na moje prianie.

Pre mňa to celé bolo úsmevné, pretože som do tejto situácie bol, ani nie že donútený, ale keby som to „pritiahol za vlasy“, tak by to v podstate sedelo.

Veď už v lete mi tréner povedal, že so mnou počíta takým spôsobom, že raz na zápas pôjdem a raz nie, raz zostanem na tribúne, raz na lavičke," uviedol pre web SFZ 52-násobný slovenský reprezentant, ktorý napokon zabojoval o miesto v zostave Kolína a nastúpil v trinástich dueloch aktuálneho ročníku Bundesligy.

Po uplynutí viac ako dvojmesačnej prestávky v najvyššej nemeckej súťaži stratil Duda na prelome rokov pozíciu v tíme a v januári nefiguroval na súpiske kolínskeho klubu ani raz.

15. Ondrej Duda Čítajte aj Reprezentant Duda mení dres. Z Nemecka sa presunul do Talianska

"Na to som sa už jasne vyjadril, že v prípade, že príde ponuka, budem chcieť odísť, pretože s takouto situáciou som sa odmietal zmieriť, nemohol som ju akceptovať.

Samozrejme, pokiaľ by bola moja pozícia v Kolíne iná, tak by som rád zostal. Preto hovorím, že to celé vyznieva zábavne, keď oni do médií uvedú, že som odišiel na svoje prianie. Myslím si, že to bolo skôr ich želanie."

Duda konzultoval ponuku Hellasu Verona aj s trénerom slovenskej reprezentácie Francescom Calzonom a viacerými spoluhráčmi z národného tímu:

"S trénerom Calzonom som ohľadne Verony volal, chcel som počuť jeho názor, ako to celé vníma. Napriek tomu, že som bol už viac-menej rozhodnutý, opýtal som sa ho, či je to dobrá voľba.

S trénerom som sa dobre porozprával, podporil ma v mojom rozhodnutí. Telefonoval som aj s Milanom Škriniarom a písal si so Stanom Lobotkom. Zisťoval som o klube čo najviac informácií, keďže v Taliansku pôsobia už dlhší čas."

Duda si po nemeckej Bundeslige a anglickej Premier League zahrá v ďalšej z piatich najlepších európskych líg.

"Veľmi sa teším, že prišla ponuka z Verony a ja si budem môcť vyskúšať Seriu A. Je to pre mňa nová výzva, zase niečo úplne iné. Nové najmä v tom, že sám sebe chcem niečo dokázať.

Chcem najmä hrávať, pretože to je podstata tohto hosťovania," dodal futbalový univerzál.

Ten v pondelok absolvoval debut v novom drese. Jeho tím uhral v zápase 20. kola Serie A na ihrisku Udinese Calcio cennú remízu 1:1.

Duda začal duel na lavičke náhradníkov a na trávnik sa dostal v 58. minúte, keď striedal Ibrahima Sulemanu. Hellasu patrí v tabuľke naďalej 18. miesto, od sedemnástej Spezie ho delí päť bodov. Udinese zostalo na siedmej priečke.

Načítavajú sa športové výsledky...
Najrýchlejší futbalisti na svete Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Rebríček najrýchlejších futbalistov na svete.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hellas verona #Ondrej Duda #Francesco Calzona