Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny Gigi má 45 rokov. Nastúpil na vyše tisíc zápasov, chytá ako mladík

Taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon dnes oslavuje 45. narodeniny. So svojím tímom z Parmy sa chystá postúpiť do najvyššej súťaže Serie A. Na odchod do športového dôchodku sa rozhodne nechystá.

28.01.2023 15:30
Gianluigi Buffon Foto:
Gianluigi Buffon v zápase Talianskeho pohára začiatkom januára.
debata

Buffon pôsobí na sklonku kariéry tam, kde s ňou začal. Už pred 28 rokmi sa po prvýkrát postavil do bránky Parmy. Zmluvu s klubom má do roku 2024 a po prekonaní viacerých zranení si opäť vybojoval miesto medzi tromi žrďami.

„Budúcnosť? Pokiaľ sa budem cítiť dobre a uvidím, že som užitočný pre tím, budem pokračovať,“ vyhlásil Buffon pred pár dňami po zápase v Talianskom pohári proti Interu Miláno (1:2 po predĺžení).

V spomínanom stretnutí sa stal najstarším hráčom, ktorý odohral oficiálny zápas na štadióne San Siro. Tým prekonal rekord Marca Ballottu. Buffon je už dnes hráčom s najvyšším počtom súbojov v Serie A, keď prekonal Paola Maldiniho.

SR Futbal Slovan Ferencváros LM 2. predkolo Odveta BAX Čítajte viac Maďari si mädlia ruky. Ferencváros uskutočnil rekordný predaj hráča

Od jeho debutu v najvyššej súťaži uplynulo neuveriteľných 28 rokov, bolo to presne 19. novembra 1995. Odvtedy už nastúpil na 1161 zápasov v tímoch Parmy, Juventusu a Paríž St. Germain. Okrem toho bol dlhoročnou jednotkou talianskej reprezentácie, s ktorou v roku 2006 vybojoval titul majstra sveta.

V historickom rebríčku futbalistov s najvyšším počtom odohratých zápasov mu momentálne patrí 9. miesto, ale na dosah má najlepšiu päťku. Na piateho Františka Pláničku aktuálne stráca len 26 stretnutí.

Platy futbalistov Paríž St. Germain + Škriniar Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1. Kylian Mbappé - 72 000 000 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #Gianluigi Buffon