Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal udrel v závere šlágra. Rekordérovi Haalandovi pomohol k hetriku kiks

Futbalisti Arsenalu Londýn potvrdili post lídra anglickej Premier League. V nedeľnom šlágri 21. kola vyhrali doma nad Manchestrom United 3:2, dva góly vrátane víťazného v 90. minúte zaznamenal útočník Eddie Nketiah.

22.01.2023 17:11
Eddie Nketiah Foto: ,
Futbalisti Arsenalu oslavujú víťazný gól na 3:2 do siete Manchestru United. Strelil ho Eddie Nketiah (č. 14).
debata

Arsenal má na čele tabuľky pred Manchestrom City päťbodový náskok a zápas k dobru. City zdolali Wolverhampton 3:0, keď sa o všetky tri góly postaral Erling Haaland. Nórsky kanonier tak má v ligovej sezóne na konte už 25 gólov v 19 stretnutiach.

Manchester United sa na štadióne Emirates ujal vedenia v 17. minúte, keď sa po vydarenom prieniku presadil strelou k žrdi spoza šestnástky Marcus Rashford.

O sedem minút neskôr vyrovnal Nketiah hlavou po centri Granita Xhaku. Arsenal poslal po prestávke do náskoku Bukayo Saka, ktorý upravil parádnou ďalekonosnou strelou k vzdialenejšej žrdi na 2:1. Po necelej hodine hry po rohovom kope vyrovnal hlavou Lisandro Martinez a zaznamenal svoj premiérový zásah v drese United.

Anton Walkes Čítajte aj Tragická správa zo zámoria. Zomrel niekdajší hráč Tottenhamu, mal len 25 rokov

Arsenal však v závere vyťažil zo svojej aktivity – Nketiah v 84. minúte ešte svoju veľkú príležitosť nevyužil, no na konci riadneho hracieho času zariadil víťazstvo domácich, keď zblízka usmernil do bránky pokus Martina Ödegaarda.

City si upevnili druhú priečku v tabuľke. Proti Wolves sa presadili prvýkrát v 40. minúte, keď center Kevina De Bruyneho usmernil hlavou do siete Haaland. Ten istý hráč potom krátko po prestávke skóroval dvakrát v priebehu piatich minút.

Najskôr bezpečne premenil penaltu, potom spravil veľkú chybu brankár hostí Jose Sa a Haaland mal po prihrávke Rijada Mahreza ľahkú prácu skompletizovať hetrik.

Bol to už jeho štvrtý od letného príchodu z Borussie Dortmund a dosiahol ich najrýchlejšie v histórii Premier League. Doterajší rekordér v tomto ukazovateli Ruud van Nistelrooy na štyri hetriky potreboval až 65 zápasov. Haaland odišiel proti Wolves z ihriska v 61. minúte.

Načítavajú sa športové výsledky...
Futbaloví boháči. Miliónové zisky v Donecku Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Dodo (Brazília) - nákup: 2 milióny eur, predaj:...
debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Erling Braut Haaland