Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Najhorší polčas pod Guardiolom. City sa stalo niečo, čo nezažili takmer päť rokov

Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola priznal, že jeho tím si nezaslúžil vyhrať stredajší štvrťfinálový zápas anglického Ligového pohára so Southamptonom. Futbalisti favorizovaného City zo súťaže vypadli po nečakanej prehre 0:2.

12.01.2023 11:07
Erling Haaland Foto: ,
Erling Haaland z Manchestru City v zápase proti Soutmhaptonu.
debata (1)

Citizens, aktuálne druhý tím anglickej Premier League, podľahli poslednému tímu tabuľky najvyššej súťaže a pre Guardiolu to bola vôbec prvá prehra zo 16 doterajších štvrťfinálových stretnutí v domácich pohároch.

"Vyhral lepší tím. Nehrali sme dobre. Je veľa zápasov, ktoré nezačnete dobre a prekonáte to, ale my sme to nedokázali.

Keď nie ste pripravení hrať a ste o kúsok pozadu, gól nestrelíte. Keď ste pripravení, gól strelíte. Bol to zlý večer a súper bol lepší, takže mu musíme pogratulovať. Nezaslúžili sme si vyhrať," citovala vyjadrenie trénera agentúra AFP.

Guardiolov tím doplatil na slabý výkon z úvodu zápasu a po dvoch rýchlych góloch Sekoua Maru a Moussa Djenepa v prvom polčase sa už nedokázal výraznejšie presadiť.

Svoj prvý gól v drese Southamptonu strelil 20-ročný Mara po nízkom centri Lyancu v 23. minúte. O päť minút neskôr sa 24-ročný reprezentant Mali Djenepo presadil po ukážkovej strele z približne 28 metrov.

3. Karim Benzema Čítajte aj Real sa na finále natrápil, v Anglicku sa favorit spamätáva zo šoku

V 56. minúte zápasu zasiahol do hry striedajúci Nór Erling Haaland, no ani prítomnosť najlepšieho strelca City nepomohla a Manchester dohral zápas bez jedinej strely na bránku. Stalo sa mu to prvýkrát od apríla 2018.

„Najhorší polčas pod Guardiolom,“ uviedol bývalý futbalista Liverpoolu a dnes expert Jamieho Redknapp.

Tréner Southamptonu Nathan Jones dúfa, že tento prekvapivý úspech môže byť odrazovým mostíkom k zlepšeniu výkonov a k udržaniu sa v Premier League.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Ronaldo v Al Nassr je súčasť sprisahania, píše známy web. Vybavovali si Arabi účty?

„V poslednom období toho na nás bolo veľa a ľudia už začali klásť otázky. Toto víťazstvo trochu nasvedčuje, prečo sme tu a aký tím sa snažíme vytvoriť,“ uviedol po zápase.

Southampton bude v dvojzápasovom semifinále Ligového pohára čeliť Newcastlu United. Na svoje prvé víťazstvo v súťaži stále čaká, doteraz sa dostal do finále len v rokoch 1979 a 2017, v oboch prípadoch však prehral.

Smoliari. Futbalisti s najväčším počtom zranení Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Smoliari, nešťastníci. Toto sú futbalisti,...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Southampton