Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real Madrid na kolenách. Prvýkrát bez Španiela a navyše s prehrou

Futbalisti Villarrealu zdolali v 16. kole španielskej La Ligy na domácom ihrisku Real Madrid 2:1. "Biely balet" nevyužil zakopnutie prvej Barcelony a možnosť dostať sa v neúplnej tabuľke na čelo.

07.01.2023 18:31 , aktualizované: 20:44
Spain Soccer La Liga Foto: ,
Ofenzívna hviezda Realu Madrid, Vinicius Junior, len bezmocne rozhadzovala rukami.
debata

Mužom zápasu bol španielsky útočník Gerard Moreno, ktorý prihral na prvý gól Yeremiho Pina a druhý sám strelil, keď premenil pokutový kop. „Žltá ponorka“ zvíťazila nad obhajcom titulu prvýkrát po takmer piatich rokoch.

O osude stretnutia rozhodli dva premenené pokutové kopy v priebehu druhého polčasu. Na 1:1 najskôr z bieleho bodu vyrovnal držiteľ Zlatej lopty za minulý rok Karim Benzema a o víťazný gól sa rovnako z pokutového kopu postaral Gerard Moreno.

V drese hostí sa v základnej jedenástke neobjavil ani jeden španielsky hráč, stalo sa tak po prvý raz v 121-ročnej histórii klubu. Informoval o tom portál fourfourtwo.com.

Roberto Martinez Čítajte viac S Belgickom na MS pohorel. Teraz bude šéfovať Ronaldovi a spol.

Real vznikol v marci 1902, nikdy predtým nenastúpil na oficiálny zápas bez španielskeho hráča v tíme. Tréner Carlo Ancelotti postavil v sobotu základnú zostavu, v ktorej figurovali traja Francúzi, dvaja Brazílčania, dvaja Nemci, Chorvát, Belgičan, Rakúšan a Uruguajčan.

Na lavičke však boli šiesti Španieli – Jesus Vallejo, Nacho, Marco Asensio, Lucas Vazquez, Dani Ceballos a tretí brankár Luis Lopez.

V zápase Mallorcy s Valladoidom sa čakalo na jediný gól až do posledných sekúnd duelu. V poslednej nadstavenej minúte rozhodol o výhre Mallorcy 1:0 premiérovým gólom v sezóne Abdon Prats.

Za domácich odohral celý zápas slovenský obranca Martin Valjent a v 31. minúte videl šiestu žltú kartu v sezóne. Slovenský brankár Dominik Greif sedel na lavičke náhradníkov Mallorcy.

La Liga – 16. kolo:
Villarreal CF – Real Madrid 2:1 (0:0)
Góly: 47. Pino, 63. Moreno (z 11 m) – 60. Benzema (z 11 m)

RCD Mallorca – Real Valladolid 1:0 (0:0)
Gól: 90.+4 Prats
/M. Valjent odohral celý zápas; D. Greif sedel na lavičke náhradníkov (obaja Mallorca)/

Espanyol Barcelona – FC Girona 2:2 (0:1)
Góly: 51. Puado, 76. Joselu – 32. Villa, 85. Herrera

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Villarreal #la liga