Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mastná pokuta pre FC Barcelona. Katalánci porušili finančné pravidlá

Katalánsky futbalový gigant FC Barcelona dostal pokutu 800-tisíc eur za porušenie pravidiel finančnej fair-play. Vedenie klubu malo pochybiť v troch prípadoch nových zmlúv pre Daniho Alvesa, Andreasa Christensena a predĺžení kontraktu s Ronaldom Araujom.

03.01.2023 17:22
Španielsko futbal La Liga Lewandowski zmluva... Foto: ,
Robert Lewandowski a prezident FC Barcelona Joan Laporta pózujú s dresom s číslom 9 počas oficiálneho predstavenia poľskej posily.
debata

Barcelona rieši v posledných rokoch veľké finančné problémy spôsobené nehospodárnym konaním, po ktorom klubu vzrástli dlhy.

Kvôli tomu museli niektorí futbalisti pristúpiť k zníženiu platov, ikona obrany Gerard Pique ukončil kariéru a pre zníženie dlhu musela Barcelona predať časť domácich televíznych práv ako aj mediálne štúdio.

Milan Škriniar Čítajte viac Ultimátum pre Škriniara. Buď podpíš zmluvu, alebo ťa predáme

Zdalo sa, že problémové obdobie vedenie ustálo, no opak je pravdou. Podľa ARA mal klub porušiť pravidlá týkajúce sa finančného roka 2021/22. Klub už voči pokute podal odvolanie.

Barcelona minula v lete okolo 153 miliónov eur a priviedla drauhých futbalistov ako Robert Lewandowski, Raphinha a Jules Kounde v snahe opäť konkurovať Realu Madrid.

Finančné páky im umožnili uskutočniť tieto obchody, ale teraz vyšlo najavo, že Barca nebude schopná tieto kroky v budúcnosti zopakovať.

Collage Maker-02-Jan-2023-09.41-PM Čítajte viac Spojí Ronaldo opäť sily so Slovákom? So Saudmi má špeciálnu klauzulu

Prezident La Ligy Javier Tebas pre Mundo Deportivo povedal: „Páky im v tejto sezóne fungovali, ale v tej nasledujúcej nie. Musia znížiť mzdové náklady, nemôžu pokračovať s viac ako 500 miliónmi eur ročne," uviedol Tebas.

Medzitým tréner tímu Xavi Hernandez už v januári vylúčil akékoľvek nové príchody a tvrdí, že je so svojím tímom spokojný. Barcelona je na čele La Ligy o skóre pred Realom Madrid a v prvom zápase po MS v Katare remizovala v mestskom derby s Espaňolom 1:1.

Príchod Ronalda do Rijádu a do klubu Al Nassr Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo dorazil na súkromné letisko v...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokuta #fc barcelona #finančná fair play