Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračuje tam, kde na MS skončil. Španiel je pod paľbou aj po vyhrotenom derby

Futbalisti španielskeho klubu FC Barcelona zakopli v sobotňajšom dueli 15. kola La Ligy 2022/2023 proti Espanyolu, keď v dueli s mestským konkurentom uhrali remízu 1:1.

01.01.2023 15:06
Mateu Lahoz Foto:
Rozhodca Mateu Lahoz čelí hnevu hráčov Barcelony v zápase proti Espanyolu.
debata

„Blaugranas“ majú na konte 38 bodov, rovnako ako Real Madrid. Barcelonskému mužstvu patrí líderský post zásluhou lepšieho skóre, no „biely balet“ má priaznivejšiu bilanciu vzájomných duelov, ktorá pri rovnosti bodov rozhoduje ako prvé kritérium na konci sezóny.

Vo vyhrotenom barcelonskom derby favorizovaní domáci otvorili skóre už v 7. minúte zásluhou Marcosa Alonsa a zdalo sa, že bez problémov dokráčajú k „povinnému“ víťazstvu. Po zmene strán v 73. minúte však Espanyol dostal možnosť zahrávať pokutový kop, ktorý premenil odchovanec madridského Realu Joselu.

Robert Lewandowski Čítajte viac Nepomohlo ani dočasné omilostenie opory. Barcelona zakopla v nervóznom derby

„Remíza je naša chyba. Bolo dôležité zakončiť rok tým najlepším možným spôsobom. Toto sú zápasy, ktoré musíte vyhrať,“ vravel po stretnutí tréner FCB Xavi Hernández.

Jeho náprotivok Diego Martínez pochválil svoje mužstvo, ktoré bolo podľa neho pripravené na všetko a bojovalo za akýchkoľvek okolností.

„Musíme byť hrdí na týchto hráčov. Navzájom si pomáhali a držali sa nášho herného plánu, aj keď veci nevychádzali podľa predstáv. Tím si dokázal zachovať chladnú hlavu a využil naše momenty,“ poznamenal 42-ročný rodák z Viga.

Po stretnutí sa poriadne hovorilo o hlavnom rozhodcovi Antoniovi Mateuovi Lahozovi, ktorý rozdal až 15 žltých kariet vrátane dvoch, ktoré znamenali vylúčenie domáceho Jordiho Albu a hosťujúceho Viníciusa Souzu. Xavi sa však snažil upriamiť pozornosť inde.

Lionel Messi vo finále MS vo futbale v Katare. Čítajte aj Žiadna Barcelona. Messi ostane v Paríži ďalšiu sezónu, tvrdia Francúzi

„Môžeme sa baviť o rozhodcovi a mnohých veciach, ale môžeme si za to sami. Mali sme rozhodnúť zápas, a to sa nám nepodarilo,“ skonštatoval niekdajší vynikajúci stredopoliar.

Mimochodom, Lahoz vyvolal emócie aj na MS v Katare, keď udelil 15 žltých kariet vo štvrťfinále medzi Holandskom a Argentínou (3:4 v rozstrele), čo je najviac v jednom zápase v histórii svetových šampionátov. „Zdá sa, že pokračuje tam, kde v Katare skončil,“ napísal v sobotu portál Sportbible.com.

Španiela Lahoza po spomínanom stretnutí kritizoval napríklad Lionel Messi či jeho spoluhráč z bránky Emiliano Martínez, ktorý ho nazval arogantným a najhorším arbitrom na turnaji.

Futbalové naj na MS 2022 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Kapitán Argentíny Lionel Messi má z hráčov,...

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Espanyol Barcelona