Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepomohlo ani dočasné omilostenie opory. Barcelona zakopla v nervóznom derby

Futbalisti FC Barcelona nečakane zakopli v silvestrovskom dueli 15. kola La Ligy, keď v mestskom derby iba remizovali doma s Espanyolom 1:1.

31.12.2022 16:16 , aktualizované: 22:29
Robert Lewandowski Foto: ,
Robert Lewandowski leží na zemi počas zápasu s Espanyolom.
debata

Favorit ukončil šnúru piatich víťazstiev v najvyššej domácej súťaži a na čele tabuľky je už iba o skóre pred obhajcom titulu Realom Madrid. Rozhodca Antonio Mateu Lahoz udelil v nervóznom závere dve červené karty.

Vo svojom prvom zápase po svetovom šampionáte v Katare mohla Barcelona počítať aj s Robertom Lewandowskim. Poľský kanonier síce dostal po októbrovom vylúčení v súboji s Osasunou trojzápasový dištanc, ten však súd predbežným opatrením pozastavil.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Žiaden Dubaj či Katar, vyhlasoval voľakedy. Ronaldo otočil a Arabi šalejú

Lewandowski tak nechýbal v základnej zostave a už v 7. minúte sa podieľal na góle domácich, keď po rohovom kope predĺžil loptu na Andreasa Christensena, ten vrátil loptu pred bránku a Marcos Alonso zblízka hlavou otvoril skóre.

Ten istý hráč mohol pridať druhý zásah po dvadsiatich minútach, no volejom netrafil odkrytú bránku. Espanyol bol pod tlakom a pred bránku súpera sa dostával sporadicky, napriek tomu dokázal vydolovať bod – v 73. minúte Alonso v pokutovom území zasiahol kopačku Joselua a sám faulovaný z nariadenej penalty strelou po zemi do stredu bránky vyrovnal na 1:1.

Wout Faes Čítajte aj Premier League rieši nevídané kiksy obrancu. Tréneri sa v reakcii zhodli

Barcelona už nedokázala strhnúť víťazstvo na svoju stranu, v závere ešte videli červené karty po druhej žltej Jordi Alba na domácej a Vinicius Souza na strane hostí.

Real Sociedad San Sebastian si poradil s Osasunou Pamplona 2:0, keď sa o jeho góly postarali Brais Mendez a Alexander Sörloth. Domáci sú tretí o dva body pred Atleticom Madrid, na duo na čele majú manko deväť bodov.

Villarreal vyhral doma nad Valenciou 2:1, v 88. minúte o tom rozhodol striedajúci argentínsky obranca Juan Foyth. Villarreal poskočil na siedmu pozíciu, Valencia je desiata.

La Liga – 15. kolo:

FC Barcelona – Espanyol Barcelona 1:1 (1:0)
Góly: 7. Alonso – 73. Joselu (z 11 m), ČK: 78. Alba – 80. Vinicius Souza

Real Sociedad San Sebastian – Osasuna Pamplona 2:0 (1:0)
Góly: 22. Mendez, 65. Sörloth

Villarreal CF – Valencia CF 2:1 (1:1)
Góly: 45. Chukwueze, 88. Foyth – 21. Cavani

Najväčšie škandály v histórii MS vo futbale Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
MS 1994 - Vražda obrancu Escobara
Jeden z...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Robert Lewandowski #Espanyol Barcelona