Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haalandov 21. gól na triumf nestačil, Rashford bol napriek trestu hrdinom

Futbalisti Arsenalu Londýn zvíťazili v silvestrovskom stretnutí 18. kola anglickej Premier League na ihrisku Brightonu 4:2.

31.12.2022 15:37 , aktualizované: 21:14
Erling Haaland Foto: ,
Kanonier Manchestru City Erling Haaland v zápase proti Evertonu.
debata

„Kanonieri“ vďaka triumfu zvýšili náskok na čele tabuľky na 7 bodov, keďže úradujúci šampión Manchester City doma iba remizoval so šestnástym Evertonom 1:1.

Arsenal viedol zásluhou Bukaya Saku v 2. minúte a ešte do prestávky zvýšil náskok hostí Martin Ödegaard. Po polčase dal tretí gól Eddie Nketiah, no domáci duel zdramatizovali.

Najskôr po góle Kaorua Mitomu, na ktorý však reagoval Gabriel Martinelli, ale potom sa dostal k slovu Evan Ferguson, ktorý upravil na konečných 2:4. Zverenci Mikela Artetu si pripísali piate víťazstvo po sebe, Brighton prehral po druhý raz z uplynulých troch duelov.

Wout Faes Čítajte aj Premier League rieši nevídané kiksy obrancu. Tréneri sa v reakcii zhodli

„Citizens“ poslal v 24. minúte do vedenia Nór Erling Haaland, najlepší kanonier súťaže strelil už svoj 21. gól v sezóne. Everton, ktorý sa väčšinu času bránil a spoliehal sa iba na brejky, sa v druhom polčase dočkal nečakaného vyrovnania zásluhou Demaraia Graya, ten po rýchlej kontre výstavne obstrelil z hranice šestnástky Edersona.

Domáci v závere zvýšili tempo, ale ich tlak bol jalový a defenzíva hostí na čele s brankárom Jordanom Pickfordom nápor ustála.

Na rozdiel od City dokázal druhý manchesterský klub zakončiť kalendárny rok 2022 víťazne. Hráči United uspeli na ihrisku Wolverhamptonu 1:0 gólom Marcusa Rashforda zo 76. minúty.

Dvadsaťpäťročný útočník pritom začal zápas iba na lavičke, tréner Erik ten Hag ho nepostavil do základnej zostavy z disciplinárnych dôvodov. Podľa kouča mal porušiť interné tímové pravidlá.

Ten Hag napokon poslal Rashforda na ihrisko po prestávke, keď vystriedal argentínskeho mladíka Alejandra Garnacha. Anglický reprezentant ukázal svoje umenie štvrťhodinu pred koncom, keď z ľavej strany prenikol do pokutového územia domácich, ustál osobný súboj s obrancom a zblízka rozvlnil sieť.

Marcus Rashford (v strede) oslavuje so... Foto: SITA/AP, Rui Vieira
Marcus Rashford Marcus Rashford (v strede) oslavuje so spoluhráčmi gól proti Wolverhamptonu.

V 84. minúte prekonal Joseho Sá druhýkrát, no VAR odhalil, že Rashford pomohol lopte do siete rukou a gól tak neplatil. V nadstavenom čase podržal hostí brankár David de Gea, ktorý zneškodnil veľkú šancu Raula Jimeneza. Slovenský brankár Martin Dúbravka nefiguroval na súpiske ManU.

United sa po treťom ligovom triumfe za sebou posunuli v tabuľke pred Tottenham na štvrté miesto znamenajúce účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov 2023/2024, pred Spurs majú dvojbodový náskok. Wolves zostali na 18. priečke.

Šancu nedostal ani druhý slovenský brankár Marek Rodák, ktorý sledoval zápas svojho Fulhamu proti Southamptonu z lavičky náhradníkov.

„Chalupári“ zdolali Southampton 2:1 vďaka gólu Palhinhu z 89. minúty. Sériu šiestich ligových víťazstiev ukončil Newcastle, „straky“ doma iba remizovali s Leedsom United 0:0.

V tabuľke im naďalej patrí tretie miesto, s dvojbodovým odstupom za druhým Manchestrom City a dvojbodovým náskokom pred štvrtým Manchestrom United, oproti konkurentom však odohrali o zápas viac.

Premier League – 18. kolo:

Brighton & Hove Albion – Arsenal Londýn 2:4 (0:2)
Góly: 65. Mitoma, 77. Ferguson – 2. Saka, 39. Ödegaard, 47. Nketiah, 71. Martinelli

Newcastle United – Leeds United 0:0

Manchester City – FC Everton 1:1 (1:0)
Góly: 24. Haaland – 64. Gray

AFC Bournemouth – Crystal Palace 0:2 (0:2)
Góly: 19. J. Ayew, 36. Eze

FC Fulham – FC Southampton 2:1 (1:0)
Góly: 32. Ward-Prowse (vl.), 89. Palhinha – 56. Ward-Prowse
M. Rodák (Fulham) sedel na lavičke náhradníkov

Wolverhampton Wanderers – Manchester United 0:1 (0:0)
Gól: 76. Rashford

Nekonečná chudoba. Komu futbal zmenil život? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Raheem Sterling sa narodil na Jamajke, no po...

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #manchester city #Marcus Rashford