Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to oficiálne, Ronaldo má nový klub. Toto nie je iba podpis, vítali ho

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa stal oficiálne novou posilou saudskoarabského Al-Nassr FC. Klub potvrdil podpis zmluvy s 37-ročným útočníkom v piatok na svojej twitterovej stránke.

30.12.2022 22:01 , aktualizované: 22:52
debata (6)

„Píše sa história. Toto nie je iba podpis, ktorý bude inšpirovať klub k väčším úspechom, ale bude zároveň aj inšpiráciou pre celú saudskoarabskú ligu, národ a budúce generácie, pre chlapcov a dievčatá, aby sa neustále zlepšovali. Vitaj, Cristiano, v novom domove,“ uviedol klub na sociálnej sieti, kde zároveň pripojil fotografiu Ronalda pózujúceho s novým dresom s obľúbeným číslom sedem.

„Už sa teším, ako budem objavovať novú futbalovú ligu v novej krajine,“ vyhlásil portugalský reprezentant. Podľa agentúr AFP a AP vyprší jeho zmluva v júni 2025.

„Som šťastný, že som v európskom futbale vyhral všetko, čo som si zaumienil, a teraz cítim, že toto je tá správna chvíľa na odovzdanie mojich skúseností v Ázii,“ dodal útočník.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo nemusel hrať za šejka. Hory-doly mu núkali i podpriemerní Američania

Zahraničné médiá už pred oficiálnym podpisom informovali, že sa Ronaldo dohodol s Al-Nassr na dvaapolročnej zmluve, ktorá mu garantuje základný ročný plat 75 miliónov amerických dolárov. Aj s komerčnými kontraktmi by si mohol zarobiť až 214 miliónov USD za sezónu.

V tíme už pôsobí niekoľko známych mien, napríklad niekdajší brankár Arsenalu či Neapola David Ospina, Brazílčan Luiz Gustavo či Kamerunčan Vincent Aboubakar.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Najskôr hráč, potom ambasádor Arabov. Ronaldo siaha na megabalík

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty skončil v novembri v Manchestri United, ktorého vedenie i trénera Erika ten Haga predtým skritizoval v televíznom rozhovore. Ponuku od nemenovaného klubu zo Saudskej Arábie dostal Ronaldo už v lete, ale vtedy sa rozhodol ešte pokračovať na Old Trafforde.

V anglickom tíme však vypadol zo základnej zostavy a mal nezhody s koučom ten Hagom. Tridsaťsedemročný útočník sa do Manchestru vrátil vlani po 12 rokoch, medzitým hral za Real Madrid a Juventus Turín.

Portugal Spain Nations League Soccer Čítajte aj Ronaldo hľadá komorníka. Ak si trúfate, budete v balíku

Jeho meno sa spájalo aj s možným pôsobením v Chelsea, Atléticom Madrid či Neapolom.

Majstrovi Európy z roku 2016 sa nedarilo ani v portugalskom drese na MS v Katare. V úvodnom dueli sa síce vďaka gólu do siete Ghany (3:2) stal prvým hráčom v histórii, ktorý skóroval na piatich svetových šampionátoch, ďalší presný zásah však už nepridal.

Po vyradení vo štvrťfinále s Marokom (0:1) sa začal individuálne pripravovať v tréningovom centre Realu Madrid.

Al-Nassr trénuje Francúz Rudi Garcia, bývalý kouč AS Rím, Lyonu či Marseille.

Najlepšie zarábajúci športovci roka 2022 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giannis Antetokounmpo - basketbal- 80,9...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Al Nassr