Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pri ňom sú aj legendy na smiech. Kanonier Haaland hrá vlastnú ligu

V britských médiách ho označujú za chybu v systéme. Nórsky kanonier Manchestru City Erling Haaland strelil dva góly v stredajšom zápase Premier League na pôde Leedsu United (3:1). A vytvoril ťažko prekonateľný rekord anglickej súťaže.

29.12.2022 11:10
Britain Soccer Premier League Foto: ,
Erling Haaland (vpravo so spoluhráčom z Manchestru City Kevinom De Bruynem) neprestáva udivovať.
debata (2)

Haaland totiž zaznamenal už svoj jubilejný 20. gól v 14 stretnutí Premier League. Rýchlejšie sa to nepodarilo žiadnemu futbalistovi v histórii. A to v najbohatšej súťaži sveta pôsobili iné legendy.

Tak napríklad Fernando Torres potreboval na rovnaký počet zásahov až 27 stretnutí, Alan Shearer 29 a Thierry Henry až 34. Do príchodu Haalanda bol najrýchlejším strelcom dvadsiatich gólov Kevin Phillips, ktorý na to potreboval 21 stretnutí.

Všetko nasvedčuje tomu, že pri Haalandovi neexistujú žiadne hranice a je len otázkou času, kedy prekoná rekord v počte gólov v jednej sezóne.

Ten aktuálne patrí Shearerovi, ktorý v ročníku 1994/95 zaznamenal 34 gólov. Ak bude Haaland pokračovať v podobnom tempe, túto métu dosiahne tri mesiace pred koncom súťaže.

Portugal Spain Nations League Soccer Čítajte viac Ronaldo hľadá komorníka. Ak si trúfate, budete v balíku

Nórsky kanonier tak v roku 2002 dvíhal ruky nad hlavu 45-krát v 42 zápasoch vrátane stretnutí v drese Borussie Dortmund z prvej polovice roka.

Najbližšie sa Manchester City predstaví na domácom štadióne 31. decembra proti Evertonu. Po pätnástich zápasoch patrí Manchestru City v tabuľke Premier League druhé miesto s päťbodovou stratou na vedúci Arsenal.

Štadióny pre MS vo futbale 2026 Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Po prvýkrát v histórii sa MS vo futbale...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Erling Haaland