Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Austrálii. Kýbeľ do tváre brankára aj porezaný rozhodca

Zápas najvyššej austrálskej futbalovej súťaže A-League medzi rivalmi Melbourne City a Melbourne Victory v sobotu prerušili. Na ihrisko vtrhli v 20. minúte zápasu fanúšikovia a napadli brankára City Toma Glovera.

17.12.2022 16:27
745212647 Foto:
Vedro na zbieranie svetlíc skončilo v tvári domáceho brankára Toma Glovera.
debata

Pri incidente sa zranil aj rozhodca Alex King, ktorý utrpel reznú ranu na hlave. „Takéto správanie nemá v austrálskom futbale miesto, okamžite sa začne vyšetrovanie zo strany Football Australia a budú udelené prísne sankcie,“ uvádza vo vyhlásení riadiaci orgán súťaže.

Na začiatku zápasu panovala napätá atmosfére a obe skupiny fanúšikov plánovali odísť v 20. minúte, na znak protestu proti austrálskej profesionálnej lige. Informáciu priniesla agentúra AP. Pozrite si hrozivé scény z futbalového zápasu:

Oba fanúšikovské tábory hádzali na ihrisko svetlice, ale situácia sa vyhrotila, keď sa zdalo, že jedna z nich zasiahla televízneho kameramana. Glover neskôr zodvihol zo zeme ďalšiu svetlicu a hodil ju späť na tribúnu.

Fanúšikovia následne vtrhli na ihrisko, Glovera zasiahli kovovým vedrom, ktoré sa používa na hasenie svetlíc. „Absolútna hanba, čo sa stalo. Vznikli nenapraviteľné škody, je to najtemnejší deň pre futbal v Austrálii,“ napísal na sociálnej sieti Twitter austrálsky brankár Danny Vukovic.

K incidentu sa vyjadril aj austrálsky futbalový novinár Ray Gatt: „Ako novinár som sa austrálskemu futbalu venoval viac ako 40 rokov, zažil som veľa vzostupov a pádov, ale toto je najnižší z nich. Je to veľmi smutné.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #výtržnosti #Melbourne