Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazná premiéra. Dúbravka bol pri obrate na slávnom Old Trafforde

Slovenský brankár Martin Dúbravka odchytal svoj prvý súťažný zápas za Manchester United. V šestnásťfinále Anglického ligového pohára prispel k triumfu nad Aston Villou 4:2. Jeho tím prehrával 0:1 aj 1:2, napokon na slávnom štadióne Old Trafford predviedol obrat a postúpil.

10.11.2022 21:29 , aktualizované: 23:26
Martin Dúbravka Foto:
Brankár Manchestru United Martin Dúbravka inkasuje prvý gól po strele Ollieho Watkinsa z Aston Villy.
debata

Žilinský rodák sa stal prvým futbalistom spod Tatier so štartom v A-mužstve veľkoklubu. Do Manchestru prišiel začiatkom septembra z Newcastlu na hosťovanie s opciou na prestup.

Pred zápasom o ňom tréner Erik Ten Hag pre MUTV povedal:

„Myslím si, že je skúsený. Odohral veľa zápasov v Premier League a za národný tím, takže bude vedieť, čo ho čaká.“ Nepochyboval o tom, že svoju úlohu zvládne s pokojom a bez ťažkostí bude dirigovať aj obranu svojho tímu.

Debut Martina Dúbravku za Manchester United Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Manchestru United s Martinom...

Dúbravku na začiatku 2. polčasu prekonal Ollie Watkins, no Anthony Martial zakrátko vyrovnal. Slovenský reprezentant inkasoval druhý gól nešťastným spôsobom, keď v 61. minúte poslal loptu za jeho chrbát spoluhráč z United Diogo Dalot.

Potom však strieľali góly už len domáci hráči. K obratu zavelil vyrovnávajúcim gólom Marcus Rashford, na 3:2 upravil Bruno Fernandes a skóre uzavrel v nadstavenom čase Scott McTominay.

"Bol to veľmi náročný zápas, keďže sme prehrávali 0:1 aj 1:2. Ukázali sme charakter a som rád, že sme otočili stav a zvíťazili.

Úprimne, nebol som nervózny. Prišiel som sem užiť si tento zápas, takúto príležitosť nedostanete často. Užil som si každú minútu.

Bol to odlišné, odohral som tu veľa zápasov ako súper, ale teraz som reprezentoval domáci klub," povedal Dúbravka po stretnutí vo videu na oficiálnom webe Manchestru United. V 48. min ho ako jediný zo súperov prekonal Ollie Watkins, v 61. min si strelil vlastný gól Diogo Dalot.

Najdrahší futbalisti + pozícia Slováka v rebríčku Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
20. Mohamed Salah (FC Liverpool): 80 miliónov eur.
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Martin Dúbravka