Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík je najlepší legionár tureckej ligy. Taliani riešia veľký návrat do Neapola

Slovenský futbalový stredopoliar Marek Hamšík si v stredu prevzal ocenenie pre najlepšieho zahraničného hráča v najvyššej tureckej súťaži za sezónu 2021/2022, jeho výkony zaujali fanúšikov najviac spomedzi 338 legionárov v súťaži.

10.11.2022 13:06
Marek Hamšík. Foto:
Marek Hamšík.
debata

Tridsaťpäťročný bývalý kapitán slovenskej reprezentácie v minulom ročníku pomohol Trabzonsporu k zisku prvého titulu v Süper Lig po 38 rokoch, v 26 zápasoch zaznamenal dva góly a tri asistencie.

"Ďakujem veľmi pekne všetkým, ktorí na mňa hlasovali v ankete. Veľmi si vážim túto krásnu cenu.

Ďakujem spoluhráčom, trénerom, technickému a aj zdravotníckemu tímu. Tí mi veľmi pomohli, keďže v minulej sezóne som bol viackrát zranený a oni ma vždy vrátili na ihrisko.

O túto cenu by som sa rád podelil aj s fanúšikmi Trabzonsporu, s ktorými sme v minulej sezóne spolu získali turecký titul," uviedol Hamšík po slávnostnom galavečeri na svojom oficiálnom webe.

Trabzonspor je po 13 kolách sezóny 2022/2023 na 7. mieste priebežnej tabuľky Süper Lig so ziskom 22 bodov, na vedúci Fenerbahce Istanbul stráca sedem bodov. Hamšík nastúpil v ôsmich ligových zápasoch, v ktorých strelil jeden gól.

Raz skóroval aj v tohtoročnej skupinovej časti Európskej ligy, no Trabzonspor zo súťaže vypadol a na jar 2023 si zahrá v play-off Európskej konferenčnej ligy proti švajčiarskemu FC Bazilej.

Marek Hamšík Čítajte aj Z víťazov vyžrebujú súpera Slovana. Známe sú aj dvojice baráže EKL

Návrat do Neapola?

Viaceré talianske médiá prevzali vyjadrenie jedného z Hamšíkových zástupcov, niekdajšieho slovenského reprezentanta Martina Petráša, pre Radio Kiss Kiss. Petráš hovoril o možnostiach pôsobenia legendy SSC Neapol vo vedení klubu.

"Téma Hamšíkovho návratu do Neapola ako riaditeľa sa objavuje často. Trabzonspor mu ponúkol trojročnú zmluvu, radi by si ho nechali.

Teraz pokojne uvažuje o svojej budúcnosti a, samozrejme, neurazil by sa, keby sa vrátil do Neapola. V kádri by ho rád videl aj tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona. Viac budeme vedieť v ďalších týždňoch," reagoval Petráš.

Hamšík figuruje v nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie na novembrové prípravné zápasy proti výberom Čiernej Hory v Podgorici (17. novembra) a Čile v Bratislave (20. novembra), druhý spomenutý súboj na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave bude pre neho oficiálnou rozlúčkou s národným tímom.

Desina a jeden Slovák. Alebo veľkí futbaloví vedci Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Belgický obranca Vincent Kompany má nielen...
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol