Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český tréner vychválil Slováka: Ukázal, ako nám môže pomôcť

Víťazstvom 3:0 v Zlíne natiahla Viktoria Plzeň sériu neporaziteľnosti v českej najvyššej súťaži už na 35 zápasov. A hviezdou sobotného triumfu bol slovenský reprezentant Erik Jirka.

29.10.2022 21:49
Erik Jirka. Foto:
Radosť Erika Jirku po strelení prvého gólu do bránky Zlína.
debata

Tréner Plzne a bývalý československý reprezentant Michal Bílek po stretnutí nešetril slovami chvály na adresu dvojgólového Jirku. „Vždy je mužom zápasu ten, kto je produktívny. Erik ukázal, že kvalitu má. V ofenzívnej činnosti je veľmi dobrý,“ uviedol pre iSport.cz Bílek.

Podľa neho ešte musí slovenský futbalista zapracovať na defenzívnej činnosti a podotkol, že s mužstvom je príliš krátko na to, aby bolo všetko ideálne.

Jirka sa stal hráčom Plzne začiatkom augusta, keď už bolo jasné, že Viktoria si zahrá minimálne v skupinovej fáze Európskej ligy.

733929122 Čítajte viac Almásimu to pod Hapalom padá. Jirka strelil dva góly za Plzeň.

Bílek odpovedal aj na otázku, či Jirka potreboval takýto výkon k tomu aby dokázal, že do Plzne patrí. „Už pred týmto duelom mal dve asistencie. Má dobrú prihrávku a strelu. Je veľmi rýchly. Ukázal, ako nám môže pomôcť. Som rád aj za neho, že bol produktívny. Potreboval to,“ skonštatoval Bílek.

Čím dlhšie je Jirka súčasťou plzeňského tímu, tým viac hracieho času od trénera dostáva. V stredajšom stretnutí Ligy majstrov na pôde Interu Miláno nastúpil v základnej zostave a zasiahol do všetkých piatich duelov klubu v skupinovej fáze elitnej súťaže.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Bílek #FC Viktoria Plzeň #Erik Jirka